Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Un muzician al superlativelor: violonistul Remus Azoiței la Sala Radio!

Publicat: luni, 1 Aprilie 2019 , ora 13.00

Violonistul de talie internațională REMUS AZOIȚEI - un muzician al superlativelor - este invitat pe scena Sălii Radio, în concertul susținut vineri, 5 aprilie (19.00) de Orchestra Națională Radio. Remus Azoiței cântă pe o vioară de patrimoniu universal Gagliano, creată în 1740, a înregistrat în premieră mondială integrala lucrărilor pentru vioară și pian de Enescu (alături de pianistul Eduard Stan), pentru casa de discuri Hanssler (Germania) și în 2001 a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică - Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a instituției. În 2005, a interpretat Dublul concert de Bach alături de violonistul Nigel Kennedy, în cadrul Festivalului Enescu, concert preluat de către 19 posturi de radio și televiziune din Europa.

Remus Azoiței va interpreta la Sala Radio Concertul în Re major pentru vioară și orchestră de Beethoven, sub bagheta dirijorului slovac PETER FERANEC, primul dirijor principal străin din istoria celebrului Teatru Bolșoi din Moscova.

În cea de-a doua parte a serii veți asculta "Petrușka" - balet în 4 scene creat de compozitorul rus Igor Stravinski pentru a fi interpretat în cadrul celebrelor stagiuni prezentate de compania de dans Ballets Russes - la Paris, la începutul sec. XX. Premiera absolută a avut loc în 1911, la Théâtre du Châtelet, cu legendarii balerini Vaslav Nijinsky și Tamara Karsavina în rolurile principale.