Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert de Gală - 'I love PUCCINI'

Publicat: marți, 5 Martie 2019 , ora 14.46

Fundația Calea Victoriei vă invită în 13 mai, ora 19:00, la Concertul de Gală "I love PUCCINI", care va avea loc în eleganta Sală Mare a Teatrului Național București.

Talentatul dirijor Tiberiu Soare și Symphactory Orchestra vor avea invitați doi soliști de operă excepționali - soprana Diana Țugui și tenorul Florin Guzgă.

Publicul de toate vârstele este invitat să se bucure de spectaculoase arii și duete create de Giacomo Puccini, ultimul mare compozitor de operă italian, care ne-a oferit capodopere muzicale de o mare frumusețe, sensibilitate și originalitate: Boema, Tosca, Madama Butterfly, Turandot.

"Puccini poate fi considerat un fel de cheie de boltă a scriiturii de operă italiene, așa cum Bach este cheia de boltă și închizătorul a ceea ce a însemnat barocul muzical.", afirmă dirijorul Tiberiu Soare în cartea sa dedicată operei. Pe 13 mai, vă invităm să gustați din frumusețea muzicii acestui compozitor remarcabil.

La finalul concertului, publicul va avea ocazia să se întâlnească în foaier cu dirijorul și cu cei doi soliști, pentru a face fotografii și a împărtăși impresii despre concert. De asemenea, Tiberiu Soare va acorda autografe pe cărțile sale: "Pentru ce mergem la Operă" și "Nouă povești muzicale".

Concertul de Gală "I Love PUCCINI" este al patrulea eveniment din seria "I Love Classics", serie lansată de Fundația Calea Victoriei și dedicată marilor compozitori de muzică clasică și de operă. Primele trei ediții i-au prezentat pe W. A. Mozart, G. Verdi și P. I. Ceaikovski.

Biletele la Concertul de Gală "I love PUCCINI" pot fi cumpărate numai prin rețeaua Eventim: magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carrefour, librăriile Cărturești și Humanitas, benzinăriile OMV sau online.