Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Otello', în regia lui Giancarlo del Monaco, pe scena Operei Naționale București în luna februarie

Publicat: luni, 18 Februarie 2019 , ora 16.15

Opera Națională București prezintă vineri, 22 februarie, începând cu ora 18:30 spectacolul "Otello" de Giuseppe Verdi. Regia artistică, decorul și luminile poartă semnătura maestrului Giancarlo del Monaco, costumele sunt realizate de Stella del Monaco. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Maestru de cor, Daniel Jinga.

Creația verdiană a reprezentat prin excelență o împletire perfectă a artei dramatice cu muzica. De-a lungul secolelor, "Otello" s-a dovedit a fi o capodoperă care s-a evidențiat nu doar prin simbolurile filosofice, ci și prin trăirile tulburătoare și puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

Regizorul Giancarlo del Monaco, despre montarea de pe scena Operei Naționale București: "Eu fac o cercetare minimalistă scenografică, în sensul că spațiile nu mai sunt definite de un realism primitiv care reprezintă Ciprul, care poate reprezenta Veneția și tot ceea ce este; e o cercetare care vrea să se sublimeze și să se înalțe în inima personajelor, lucru mult mai important decât faptul de a nara *o poveste. Este necesar să povestim situații umane, situații foarte dificile, complicate, ca gelozia, rasismul, răul, binele... Spre exemplu, răul și binele se confruntăîn această operă între Desdemona și Iago, de acord? Otello este o victimă, o victimă a răului; chiar și Desdemona este o victimă a răului,dar confruntarea dintre bine și rău este reprezentată de Iago-Desdemona. În această confruntare, eu vreau să centrez atenția publicului pe acțiunea scenică și pe dramă, mai mult, pe psiho-drama acestei povești."

Biletele se găsesc pe tickets.operanb.ro și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni - duminică între orele 10:00 - 13:00 și 14:00 - 19:00).

Următoarea reprezentație va avea loc sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 18:30.

Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas

Parteneri: Artmark, Agapitos Cofetărie, Sansha

Partener de tradiție: RFI România

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Marea Dragoste, News.ro, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei