Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea Regală 2019 - stagiune aniversară!

Publicat: miercuri, 30 Ianuarie 2019 , ora 10.13

Anul 2019 marchează zece ani de existență a orchestrei Camerata Regală și devine astfel prilej de sărbătoare. Însuflețiți de cel mai autentic entuziasm pentru muzică, instrumentiști de cel mai inalt nivel au urmat un frumos și amplu parcurs de excelență în muzică. Pe parcursul celor zece ani, Camerata Regală a fost des întâlnită pe marile scene naționale și internaționale, fiind implicată în proiecte inedite și colaborând cu nume importante ale muzicii și vieții culturale românești.

Primul concert al acestei stagiuni aniversare o are ca invitată pe îndrăgita solistă Paula Seling și va avea loc duminică, 17 februarie, la ora 19.00, la Ateneul Român, cu ocazia sărbătorii naționale a iubirii - Dragobetele. Orchestra va concerta sub bagheta dirijorului Constantin Grigore - dirijor principal și unul dintre membrii fondatori ai orchestrei. În program se vor intrepreta piese din repertoriul solistei Paula Seling.
Parteneri principali: Alpha Bank România, Volvo - prin EIT Forum Auto, Fundația Spandugino
Partener: Filarmonica George Enescu - București
Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Poșta Română, Qwellman, Elite Art Culb UNESCO, IQool.ro, societatesicultura.ro, The Art of Living, Librăriile Humanitas, Life.ro, autentici.ro.

Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro și de la Casa de bilete a Ateneului Român.

***


Despre Paula Seling


Solistă, compozitoare, producător muzical, artist, nascută în ziua de Crăciun.

A început să studieze pianul de la vârsta de 6 ani, câștigând câteva premii ca și pianist. La vârsta de 10 ani a susținut primul minirecital ca și solist vocal, acompaniată de corul școlii. De atunci a câștigat aproape toate trofeele festivalurilor de muzică din România. Din 1998 și până acum a lansat peste 15 albume solo, atât cu muzica pop, dar și de colinde și muzică religioasă, multe dintre acestea fiind scrise, orchestrate și produse de ea. Paula și-a "împrumutat" vocea personajului Holly Viteză în producția "Mașini 2" și a interpretat piesa "Chiar pot zbura" de pe coloana sonoră a filmului de animație Disney, "Neînfricata"(BRAVE). În 2011 a făcut parte din juriul show-ului de televiziune X-Factor. De-a lungul timpului a avut numeroase colaborări cu nume mari din industria muzicală și a cântat pe scene alături de mari interpreți. A reprezentat de două ori, alături de Ovi, România la Eurovision, unde în 2010 au reușit sa obțină locul 3. Din 2008 are propria casă de producție și de curând a deschis propria școală de muzică. Este membru UCMR, UCMR-ADA și absolventă a Conservatorului din București, secția de Compoziție Jazz, Muzică Ușoară.


Despre Constantin Adrian Grigore - dirijor

În perioada studiilor urmate în țară, apoi în Polonia, la Academia de Muzică "Karol Lipinski", dirijorul Constantin Grigore a beneficiat de îndrumarea unor maeștri recunoscuți ai dirijatului: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galati sau dirijorul polonez Marek Pijarowski. A participat la diverse cursuri de dirijat, precum Malaga Philharmonic Masterclass (Malaga 2017 - prof. Manuel Hernandez Silva), Weimarer Meisterkurse (Weimar 2016 - prof. Nicolas Pasquet), "International Masterclass for Orchestral Conducting and Phenomenology of Music" (Craiova 2012 - prof. Konrad von Abel), "Wiener Meisterkurse" (Viena 2008 - prof. Salvador Mas Conde), "The Roads of Romanticism" (Varsovia 2006) și de asemenea a participat la cursuri susținute de Jorma Panula, Jin Wang sau Mark Stringer.

Constantin Grigore se perfectionează printr-un stagiu de asistență la Rundfunk Sinfonieorchester - Berlin (2011), sub îndrumarea maestrului Marek Janowski și ulterior (2012) la Bayrischer Rundfunk și Munchner Philharmoniker, unde participă la repetițiile și concertele susținute de Mariss Jansons, Bernard Haitink, Alain Gilbert, Paavo Jarvi, Lawrence Foster sau Vasily Petrenko, în paralel participând și la cursurile de fenomenologie susținute de Konrad von Abel.

A susținut concerte la pupitrul unor orchestre importante, atât din țară, cât și din străinătate și a colaborat cu solisti de renume ai scenei muzicale. În 2009, cu ocazia Sarbătorilor Pascale, s-a aflat la pupitrul Bucharest Symphonic Pops, în concertul extraordinar sustinut de Al Bano si Montserrat Caballe în Piața Constituției din București, în 2013 este ales dirijorul Evolution Orchestra în turneul susținut de Steve Vai în Rusia, Polonia, Italia, Spania și România, iar în anul 2014 susține un turneu de concerte în Coreea de Sud, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii "Oltenia". În 2009 a fost dirijorul Orchestrei Simfonice a Colegiului Național de Arte "George Enescu", cu care a susținut concerte la Ateneul Roman, Sala Radio și în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu", în perioada 2013-2015 a fost dirijorul principal al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Oltenia din Craiova, iar între 2017- 2018 consultantul artistic al Filarmonicii de Stat din Sibiu. Din 2009 este invitat să susțină concerte la fiecare ediție a Festivalului Internațional "George Enescu". De asemenea, este unul din membrii fondatori și dirijorul orchestrei "Camerata Regală", cu care a susținut numeroase concerte în Romania, dar și in Albania, Republica Moldova, Germania și Polonia. La invitația Institutului Cultural Român, susține în ianuarie 2016 un concert la pupitrul Cameratei Regale, în Mozart Saal din Konzerthaus Viena, iar în iunie 2018, la pupitrul aceleiași orchestre, un concert la Bruxelles. În anul 2017 a fost invitat la pupitrul Filarmonicii Regale din Liege, unde a susținut o serie de 7 concerte în Liege (Sala Filarmonicii), Bruxelles (Bozar), Ath, Ottignies și Namur.

Constantin Grigore a primit numeroase premii și distincții, iar în prezent, Constantin Grigore este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală.


Despre Camerata Regală

Începând cu anul 2012 Camerata Regală a desfășurat în fiecare an o mini-stagiune de concerte la Ateneul Român, denumită inițial
Royal Sound, apoi Mari Soliști, Mari Dirijori, iar începând cu anul 2014 devine Stagiunea Regală, proiectul emblematic al orchestrei.

De asemenea, Camerata Regală a participat la numeroase festivaluri desfășurate atât în țară cât și în străinătate: Festivalul Classics for Pleasure (Sibiu), Festivalul Internațional "George Enescu" - București, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Eurorchestra - Polonia, Festivalul de la Rolandseck - Germania, Music Gardens Festival - Polonia. Pe plan educațional, Camerata Regală desfășoară unul dintre proiectele de mare succes, Camerata Regală și Micii Muzicieni, proiect realizat pentru prima oară în România în anul 2018 și care a presupus realizarea unui masterclass de orchestră, adresat elevilor și tinerilor muzicieni la nivel național.

Camerata Regală este decorată de către Casa Regală a României cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate, fiind alături de Casa Regală a României la Ceremoniile prilejuite de Aniversarea Jubileului Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, de Investirea cu Titlul de Alteta Regala a Principelui Nicolae al Romaniei, Jubileului de 90 de ani ai Regelui Mihai, Ceremonia Decoratiei Regale "Nihil Sine Deo", Aniversarea a 25 de ani de la revenirea în țară a Alteței Sale Regale Principesa Margareta.

De asemenea, Camerata Regală a fost distinsă cu Premiul Musica Viva de către Forumul Cultural Român.

Pentru detalii: camerataregala@yahoo.com