Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Orchestra Națională Simfonică a României - în Statele Unite ale Americii

Publicat: joi, 27 Decembrie 2018 , ora 9.16

În perioada 6-16 ianuarie, Orchestra Națională Simfonică a României susține primul ei turneu în Statele Unite ale Americii. Turneul din Statele Unite are în program șapte concerte, primele în Florida la Palm Beach, Miami și Fort Myers, pentru ca apoi să continue la Detroit și New Jersey, punctul culminant fiind la Lincoln Center din New York, unde invitat special va fi marele trompetist Wynton Marsalis.

Concertele îl vor avea ca dirijor pe Cristian Măcelaru și ca solist pe Adrian Ioniță, cu excepția celor de la New York, care îl vor avea ca protagonist pe celebrul trompetist Wynton Marsalis. În data de 15 ianuarie, ansamblul Violoncelissimo condus de Marin Cazacu va susține un concert extraordinar cu ocazia Zilei Culturii Naționale la Washington.

Cele mai bune orchestre profesioniste din marile orașe ale României, inclusiv din capitală, au într-adevăr în palmares succese notabile pe scenele internaționale, apariții pe scene din Europa, Asia sau America de Sud, dar niciodată până acum în Statele Unite ale Americii. Pentru prima oară, Orchestra Națională Simfonică a României, o adevărată selecționată formată din cei mai valoroși membri ai generațiilor de absolvenți ai Orchestrelor Naționale de Tineret, a primit invitația de a efectua la începutul anului 2019 un turneu în Statele Unite ale Americii, avându-l la pupitru pe Cristian Măcelaru, un dirijor român aflat în plină ascensiune internațională, cu o bogată activitate concertistică pe scenele lumii.

Orchestrele Naționale de Tineret reprezintă cel mai important program educațional național dedicat muzicii clasice creat în 2008 de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, care prin orchestrele sale componente, din care cea mai cunoscută este Orchestra Română de Tineret, desfășoară o notabilă activitate concertistică atât în țară cât și peste hotare, ajungând pe cele mai importante scene din spațiul european precum și din Asia.

Orchestra Națională Simfonică a României se înfățișează astăzi publicului ca un loc de întâlnire pentru cei mai valoroși membri din toate generațiile Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, care prin mentalitatea lor profesională și înalta ținută artistică dublată de o considerabilă experiență internațională, vor reuși să-și asume rolul de ambasadori ai culturii române peste ocean.

6 ianuarie - Kravis Center, West Palm Beach, Florida

7 ianuarie - Barbara B. Mann Performing Arts Center, Fort Myers, Florida

8 ianuarie - Phillips Center for the Performing Arts, Gainesville, Florida

11 ianuarie - Rose Theater, Jazz at Lincoln Center, New York

12 ianuarie - Rose Theater, Jazz at Lincoln Center, New York

13 ianuarie - Wharton Center for the Arts, East Lansing, Michigan

16 ianuarie - State Theatre, New Jersey

15 ian. - Violoncellissimo - Concert extraordinar de Ziua Culturii Naționale la Washington