Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'GLORIA' de Vivaldi, la Sala Radio!

Publicat: miercuri, 12 Decembrie 2018 , ora 14.35

În așteptarea sărbătorilor de iarnă, Orchestra de Cameră Radio prezintă publicului miercuri, 19 decembrie (19.00), la Sala Radio, un concert 100% VIVALDI, al cărui punct culminant va fi celebra lucrare "GLORIA" în Re major, un prilej de a intra în atmosfera solemnă a Crăciunului.

Pe afișul serii se regăsesc, de asemenea: Concertul în si bemol major pentru vioară și violoncel (soliști: Marian Alexandru - vioară și Radu Sinaci - violoncel), două simfonii, o arie și o cantată, toate semnate de Vivaldi, unul dintre cei mai prolifici compozitori ai barocului muzical. A compus în total 770 de lucrări (opere, concerte, simfonii ș.a.) și este creatorul celebrei suite de concerte "Anotimpurile".

Evenimentul se va bucura de prezența a doi invitați speciali - TOUFIC MAATOUK, dirijor al Orchestrei Filarmonicii Libaneze și soprana RODICA VICĂ, invitată a mai multor opere și filarmonici atât din România, cât și din străinătate.

În 2017, Rodica Vică a înregistrat în premieră mondială lucrarea enesciană Strigoii, alături de Orchestra Simfonică Radio din Berlin (Rundfunk-Sinfonieorchester) -sub conducerea dirijorului Gabriel Bebeșelea - și cu aceeași lucrare va debuta în 2019 într-una dintre cele mai prestigioase săli de concert europene: Konzerthaus Berlin. În 2015, Toufic Maatouk a debutat ca dirijor la Carnegie Hall în New York cu Messa di Gloria de Puccini, iar în 2016 a debutat cu Mozart - Requiem la Teatro San Carlo, din Napoli.

Concertul se va desfășura cu participarea Corului Academic Radio (dirijor: CIPRIAN ȚUȚU) și a solistelor vocale Cecilia Bucerzan - soprană, Georgiana Simonov - soprană și Claudia Caia - alto.