Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Din motive de sănătate, pianistul Radu Lupu nu va veni la București

Publicat: luni, 26 Noiembrie 2018 , ora 9.10
Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va susține un nou turneu spectaculos în perioada imediat următoare, în cadrul proiectului Anului Centenar "România în lume", pentru a marca Deschiderea sezonului cultural România-Franța prin trei concerte ce se vor desfășura la București, Paris și Basel între 28 noiembrie și 2 decembrie.

Din motive de sănătate, marele pianist Radu Lupu nu va putea participa la acest proiect, așa cum a fost prevăzut initial.

Primul concert este programat la Ateneul Român pe 28 noiembrie de la ora 19, iar programul va conține George Enescu - Rapsodia I în La major, Saint-Saens - Concertul pentru pian si orchestră nr. 2 și Ceaikovski - Simfonia "Manfred". Același program se va cânta pe 30 noiembrie 2018, ora 20:30, la Grande Salle Pierre Boulez a Filarmonicii din Paris. Al treilea concert al turneului va avea loc la Basel pe 2 decembrie, de la ora 20, la Basel Musical Theater.

Pianistul care îl va înlocui pe inegalabilul Radu Lupu face parte din galeria celor mai strălucitoare talente pianistice ale generației sale. La București și la Paris, Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Saint-Saens va fi interpretat de fenomenalul Fazil Say, cunoscut publicului român datorită prezenței sale de neuitat la Festivalul Internațional "George Enescu".