Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Ascendis Choir - Concert Extraordinar de Colinde

Publicat: joi, 22 Noiembrie 2018 , ora 14.20

Corul de Cameră Ascendis condus de dirijorul fondator al acestuia, Eduard Dinu, organizează în data de 20 decembrie 2018, începând cu ora 19:30, un minunat concert de colinde la Catedrala Sfântul Iosif din București, str. General H.M. Berthelot 19.

Avându-l ca invitat și pe faimosul contratenor Cezar Ouatu, tinerii muzicieni promit să vă încânte cu o muzică menită să vă aducă mai aproape spiritul Crăciunului.

"Va fi cel mai mare eveniment organizat de către Ascendis Choir, în cele șapte luni de la înființare. Sperăm ca muzica noastră să umple sufletele celor prezenți cu iubire și liniște, făcând aceste sărbători mai frumoase și conducându-ne pe toți către un an nou mai bun și prosper" (dirijorul Eduard Dinu)

Prezentatoarea evenimentului, va fi minunata actriță Ada Condeescu.

Ascendis Choir sau Corul de Cameră Ascendis este un ansamblu cameral format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, aceștia fiind absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București.

Ascendis Choir a luat naștere la inițiativa dirijorului său Eduard Dinu, alături de care au stat un grup de studenți și apropiați, membri cu care acesta a colaborat pe parcursul a multor ani în ansamblurile în care a fost dirijor.

Corul Ascendis are ca scop principal promovarea muzicii culte românești, atât prin abordarea compozitorilor consacrați, cât și prin prezentarea în primă audiție a lucrărilor muzicale contemporane. De asemenea, acesta susține și repertorii variate ce cuprind lucrări din întreaga istorie a muzicii universale.

Încă din prima luna de la înființarea ansamblului, acesta a susținut un turneu în China, turneu în care Ascendis Choir a cântat pe scene importante din orașele Beijing și Shanghai, având un număr total de cinci concerte.

Stagiunea 2018 - Ascendis Choir 1) Turneu organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român în China - orașele Beijing și Shanghai - 5 concerte în perioada 11 martie - 22 martie 2018.

2) Recital în cadrul unui eveniment privat organizat la Galeriile Artmark - București - 14 aprilie 2018. 3) Recital în cadrul unui eveniment privat organizat de MedPublicis la Palatul Parlamentului - 7 și 8 iunie 2018.

4) Opt concerte realizate în parteneriat cu Primăria Capitalei și Teatrul Excelsior în Piața Constituției - 8,9,10 iunie și 22,23,24,25,26 august 2018.

5) Participare în cadrul show-ului de televiziune realizat de ProTV, "La Măruță" - 19 iunie 2018

6) Recital în cadrul unui eveniment privat organizat de actrița Ada Condeescu - 24 iunie 2018.

7) Concert vocal simfonic cu interpretarea lucării scrise de Gustav Holst - The Planets, în colaborare cu Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești -

28 iunie 2018.

8) Reportaj realizat de producătoarea și prezentatoarea emisiunii "Stilul tău", Albertina Ionescu, pentru TVR - 2 iulie 2018.

9) Eveniment în colaborare cu Universitatea Politehnică din București la RomExpo - 7 iulie 2018.

10) Concert vocal simfonic cu interpretarea lucrării scrise de Gustav Holst - The Planets, în colaborare cu London School Sympony Orchestra - Ateneul Român, 2 august 2018

11) Participare în cadrul Festivalului 3Sound, prima ediție, Palatul Șuțu, 14

septembrie 2018 12) Concert de gală alături de maestrul Gheorghe Zamfir, Valentina Naforniță, Enrico Marcias și invitații - Piața Constituției, 21 septembrie 2018.

13) Eveniment în colaborare cu Universitatea Politehnică din București -inaugurare noua aulă a universității - 23 septembrie 2018

14) Înregistrări la Electrecord a unei lucrări scrise de compozitorul contemporan Matei Stratan, în vederea realizării muzicii pentru un film

15) Eveniment organizat de Conferinta pentru Educatie Timpurie First 7, la Palatul Noblesse (1 noembrie 2018)

16) Concert vocal-simfonic la Sala Palatului, alături de 2 Vibes Symphony, Camerata Regală, Irina Baianț, Laura Bretan, Ioana Turcu, Tiberiu Soare. Astfel, Ascendis Choir a devenit ansamblul cu cea mai mare notorietate dobândită de la înființare, depășind din prima lună ansambluri cu vechime de peste 10 ani.

Suntem tineri, entuziaști și ne recomandă pasiunea noastră pentru muzica corală!