Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Gala Laureatilor Concursului 'Drumul spre celebritate'... la Biblioteca Națională

Publicat: joi, 22 Noiembrie 2018 , ora 8.18

Ediția a II-a a Stagiunii de Colecție, parte a proiectului ambițios "100 de ani în 100 de concerte" organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și a Administrației Fondului Cultural Național, se va încheia luni, 26 noiembrie 2018, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22).

În ultimul recital, care va începe la ora 17,30, vor evolua patru dintre cei mai buni muzicieni, recent remarcați în cadrul Concursului "Drumul spre celebritate", ediția a IX-a, de la Palatul Mogoșoaia.

În această gală a tinerelor talente îi veți putea asculta pe Andra Maria Mărgineanu - Gavrilescu - pianistă și baritonul Juhász-Boylan Pál-Károly, câștigători ai trofeelor "Drumul spre celebritate", dar și pe trompetistul Radu Mihai Ghebaură și pianistul Ștefan Pretuleac, laureați cu premiile I la competiția amintită.

Aceștia vor interpreta opusuri de: Jules Levy, Frederich Chopin, Wolfgang Amadeus Mozart, Adrian Pop și Claude Debussy .

Accentul expoziției adiacente va cădea pe tipărituri deosebite: un facsimil al Studiului Op. 10, nr. 3 de Frederic Chopin, aparținând "Robert Owen Lehman Foundation", după originalul lui Alfred Cortot și o ediție de studiu a Sonatelor alcătuită tot de Cortot, aparținând Editurii "Maurice Senart"; facsimile ale Baladelor aparținând "Institutului Chopin", cu semnătura și portretul compozitorului; 12 Studii de Claude Debussy, apărute în anul 1904 la Editura Durand & Fils, cu o prefață a compozitorului și reducția cu pian a operei "Don Giovanni" de Mozart și versiunea în limba română, larg revăzută de Alfred Alessandrescu în 1936.

Gazde și ghizi printre manuscrise, tipărituri și artiști vor fi:Raluca Bucinschi și Sebastian Crăciun.