Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Corul Filarmonicii 'George Enescu', din nou în prim-planul vietii muzicale bucureștene

Publicat: luni, 15 Octombrie 2018 , ora 16.20

Corul Filarmonicii "George Enescu" propune un nou concert, marți, 16 octombrie ora 19,00, în Sala mare a Ateneul Român. Ca de fiecare dată, programul este cu grijă ales și cuprinde capodopere semnate Johann Sebastian Bach și Johannes Brahms.

"Deschidem noua stagiune a Corul Filarmonicii "George Enescu" printr-o formulă inedită: Corul va fi divizat, un grup va cânta Bach, celălat, Brahms. Stilistic, am încercat să recuperăm toate detaliile interpretărilor de epocă. Reamintim că, în 2015, în cadrul festivalului Internațional George Enescu am prezentat integrala motetelor lui Bach, cu acompaniament de orgă. Revenim asupra partiturilor pe care le propunem acum în versiunea a cappella." ne-a declarat maestrul Iosif Ion Prunner, dirijorul corului și directorul general adjunct al Filarmonicii.


Marți, 16 octombrie, ora 19, Ateneul Român

Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor Iosif Ion Prunner
Andrei Licareț - pian
Raluca Ouatu - pian

Program:

· Johann Sebastian Bach - Motetul nr. 5, "Komm, Jesu, komm", BWV 229

· Johannes Brahms - Liebeslieder, op. 52

· Johann Sebastian Bach - Motetul nr. 6, "Lobet den Herrn", BWV 230

· Johannes Brahms - Neue Liebeslieder, op. 65


Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro


Corul Filarmonicii "George Enescu"
reprezintă, de șapte decenii, al doilea pol muzical de anvergură al instituției muzicale bucureștene. În 1950, când a fost înființat Corul, se simțea nevoia stringentă a unei recuperări. Istoria muzicii corale o precede cu mai multe secole pe a celei instrumentale și, cel puțin cantitativ, a deținut supremația chiar și în perioada apariției marilor opusuri simfonice ale secolului al XIX-lea.

Odată cu apariția Corului de Stat a avut loc o adevărată transformare a percepției publicului asupra muzicii clasice. Printr-o activitate neobosită și variată - în oratorii, misse, motete, concerte a capella - ansamblul vocal a interpretat toate capodoperele genului, de la Monteverdi la Bach, de la Haydn la Brahms, și până la cele mai avangardiste opusuri ale muzicii contemporane.

Începând cu 1990, Corul Filarmonicii "George Enescu" a luat parte la manifestări extraordinare în viața muzicală din România. Astfel, ansamblul a avut posibilitatea să colaboreze în 1995 cu marele compozitor polonez Krzysztof Penderecki, iar în 1998 a realizat împreună cu Orchestre Nationale de France și Lawrence Foster o variantă de concert a operei Oedipe de George Enescu, în cadrul Festivalului Internațional omonim.

Din 1997, Corul Filarmonicii este condus de dirijorul și pianistul Iosif Ion Prunner, membru și continuator al unei familii renumite de muzicieni și oameni de cultură din România. Acesta încurajează atât explorarea continuă a literaturii muzicale vocale din toate epocile, cât și prezentarea de recitaluri de lied, susținute de membri ai Corului și acompaniate la pian, nu de puține ori, de dirijorul însuși.