Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Pianista Oxana Corjos deschide, la Londra, sezonul de toamnă al Seriei 'Concertelor Enescu'

Publicat: miercuri, 3 Octombrie 2018 , ora 12.46

Seria "Concertelor Enescu", popularul program permanent al ICR Londra care anul acesta împlinește 11 ani de existență neîntreruptă, își redeschide stagiunea de toamnă, în 4 octombrie, cu un recital excepțional susținut de Oxana Corjos, pianistă cu o tehnică desăvârșită, pusă în valoare de strălucirea și coloritul sunetului său specific.

În cadrul acestui concert, care reprezintă debutul londonez al pianistei, publicul britanic se va putea delecta cu un program bogat în care figurează lucrări de Bach, Debussy, Prokofiev și, bineînțeles, Enescu.

Oxana Corjos și-a însușit primele noțiuni muzicale din copilărie, fiind parte a unei familii de muzicieni. A urmat apoi cursurile Universității Naționale de Muzică din București, unde a studiat cu maestrul Dan Grigore. A fost distinsă cu numeroase premii obținute la concursuri organizate la Roma, în anul 1991 și la Barcelona, în anul 1986. Anul 1992 i-a adus pianistei Premiul "Cella Delavrancea". De-a lungul timpului, Oxana Corjos a avut prilejul de a colabora cu dirijori precum: Jin Wang, Ilarion Ionescu-Galați, Misha Katz, Cristian Mandeal, Gian Luigi Zampieri, Jan Stulen, Petre Sbârcea, Gheorghe Costin, Emil Simon, Corneliu Dumbrăveanu, Cem Mansur și Nicolae Moldoveanu. În țară, Oxana Corjos a susținut concerte alături de cele mai reprezentative orchestre, printre care Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Filarmonicii George Enescu. Turneele în Elveția, Republica Moldova, Spania și Italia i-au adus pianistei o serie de succese, publicul și critica de specialitate apreciind la superlativ prestațiile sale artistice.

Partenerul media al seriei "Concertelor Enescu" este Asociația culturală Pro Contemporania.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment și programul muzical al ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/.