Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Turneul național COOLsound 2018 - șase tineri muzicieni școliți în toate colțurile Europei se întorc acasă, cu un sound cool

Publicat: marți, 14 August 2018 , ora 9.57
Șase tineri muzicieni care studiază în toate colțurile Europei vin acasă ca să împărtășească ceea ce au învățat cu cei de acasă, în Turneul național COOLsound. Cei șase tineri studiază Berlin, Salzburg, Londra, Manchester, Saarbrücken și București și cântă la vioară, violoncel, pian sau orgă.

În turneul desfășurat între2 și 10 septembrie, ei vor susține recitaluri la Tulcea, Tecuci, Deva, Alba Iulia, Timișoara, Caracal și București - la Sala Radio și Arcub Gabroveni. După ce vor fi protagoniștii câte unui recital integral în orașe din toate colțurile țării, se vor întâlni toți șase pe scena Sălii Radio și pe cea a Sălii Mari ARCUB Gabroveni, pe 9 și 10 septembrie. Numele lor sunt Mălina Ciobanu - vioară, Izabela Ghergu - violoncel, Cristian Sandrin - pian, Vlad Vișenescu - orgă, Radu Prisada - pian, Mircea Dumitrescu - vioară. Acompaniază la pianClementina Ciucu-Ristea.

Turneul național COOLsound se dorește a fi un gest care întărește legătura acestor artiști cu țara în care s-au născut, care dă posibilitatea publicului de acasă să îi cunoască și să îi aprecieze, să se bucure de talentul și de performanța lor.

România este cunoscută în lume prin mulți muzicieni excepționali, care cântă în mari orchestre de prestigiu de pe toate meridianele sau susțin recitaluri pe importante scene ale lumii. Sunt pe afișe, pe internet, se scrie despre ei în presă, dar revin tot mai rar acasă. Nu pentru că nu ar dori, ci pentru că nu sunt chemați decât întâmplător. Într-o Românie care își sărbătorește Centenarul este important să ne aducem aminte nu doar de trecut, ci și de prezent, cel pe care se construiește viitorul. Iar acest viitor poate avea un colț țesut de un arcuș de vioară sau de violoncel, un detaliu construit pe o claviatură de pian sau de orgă.

COOLsound tocmai asta își propune. Să creeze premiza unor întâlniri incitante cu tineri instrumentiști excepționali care abia așteaptă să ne arate ce minunate lucruri noi au învățat.

Cei șase artiști au la activ numeroase premii și trofee naționale și internaționale, dobândite la competiții de cel mai înalt nivel de performanță. Sunt șase tineri români capabili să uimească prin talentul, perseverența și sensibilitatea lor. Șase români ale căror cariere sunt la început, dar ale căror nume se vor mai face, fără îndoială, auzite.

Detalii pe www.coolsound.ro

Itinerar :

TULCEA: Teatrul Jean Bart - 2 septembrie, ora 19:00 • MĂLINA CIOBANU - Vioară

TECUCI: Ateneu - 3 septembrie, ora 19:00 • IZABELA GHERGU - Violoncel

DEVA: Sala ProArte - 4 septembrie, ora 19:00 • CRISTIAN SANDRIN - Pian

ALBA IULIA: Catedrala Romano-Catolică - 5 septembrie, ora 19:00 • VLAD VIȘENESCU - Orgă

TIMIȘOARA: Foaierul Sălii Capitol - 6 septembrie, ora 19:00 • RADU PRISADA - Pian

CARACAL: Teatrul Național - 7 septembrie, ora 19:00 • MIRCEA DUMITRESCU - Vioară

BUCUREȘTI: Sala Radio - 9 septembrie, ora 19:00 • TOȚI CEI ȘASE ARTIȘTI

BUCUREȘTI: ARCUB Gabroveni - 10 septembrie, ora 19:00 • TOȚI CEI ȘASE ARTIȘTI

Acompaniază la pian: Clementina Ciucu-Ristea