Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Dirijorul Christian Badea și câștigătorul Concursului Ceaikovski 2015, violoncelistul Andrei Ioniță, revin la Filarmonica 'George Enescu'

Publicat: luni, 4 Iunie 2018 , ora 15.01
Prim dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu", maestrul Christian Badea revine la București cu un concert excepțional, programat pe 7 și pe 8 iunie 2018, care are în program capodopere de Ceaikovski și Șostakovici. Solist în Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici va fi violoncelistul Andrei Ioniță, câștigător al Premiului I la Concursul Internațional Ceaikovski în 2015.

"Sunt foarte bucuros să putem prezenta publicului un concert plin de favoriți, în strânsă legătură unul cu altul. Piotr Ilici Ceaikovski cu Uvertura-fantezie "Romeo și Julieta" și Francesca da Rimini, două lucrări pline de dramă și emotie, și Dmitri Șostakovici - Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră, o capodoperă de mare intensitate. Între ei, solistul concertelor, românul Andrei Ioniță, unul din cei mai importanti celiști ai lumii, pe care, cu deosebită mândrie, îl primim din nou acasă, la Ateneul Român. Andrei, pe care am avut marea plăcere să-l ascult și să-l invit la primul concert al Fundației Române pentru Excelență în Muzică, în 2012, când de-abia implinise 18 ani, și care s-a acoperit de glorie la Moscova, unde a câștigat Medalia de Aur la Concursul Ceaikovski, terminând finala cu o interpretare de maestru a Concertului nr. 1 de Șostakovici, pe care îl veți asculta la aceste concerte. Andrei este un exemplu excepțional de urmat pentru generația tânară de muzicieni din România", afirmă dirijorul Christian Badea.

"Îmi face o deosebită plăcere să revin pe scena Ateneului Român, de data aceasta pentru a doua colaborare cu orchestra Filarmonicii "George Enescu". Voi fi acum, ca și la concertul de debut, tot alături de maestrul Christian Badea, cărui îi sunt extrem de recunoscător pentru invitație și apreciere. Mă bucur mult să prezint în sfârșit publicului român lucrarea mea de suflet, ce mi-a adus atât de multe experiențe de scenă ieșite din comun, atât în ipostaze concertistice, cât și competeționale: Concertul nr. 1 de Dmitri Șostakovici", declară violocenlistul Andrei Ioniță.

Concert simfonic
Joi, 7 și Vineri, 8 iunie 2018, 19:00 - 21:00
Sala mare

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor: Christian Badea
Solist: Andrei Ioniță

Program:

  • Piotr Ilici Ceaikovski
    Uvertura-fantezie "Romeo și Julieta"
  • Dmitri Șostakovici
    Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră
  • Piotr Ilici Ceaikovski
    Francesca da Rimini