Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'The Sound of Musical' 360° - experiență unică oferită de Radio România

Publicat: joi, 3 Mai 2018 , ora 13.54
Corul de Copii Radio continuă să impresioneze prin profesionalism și prospețime, dar și prin includerea celor mai noi tehnologii IT în rândul mijloacelor de exprimare artistică.

Vrei să simți emoția artiștilor atunci când sunt pe scenă sau pe cea a publicului prezent la un concert? Visezi să cânți împreună cu cel mai titrat cor de copii din România? Ești curios să descoperi cum reușește un singur adult să facă 72 de copii să sune ca unul?

Te invităm să pășești pe scenă alături de Corul de Copii Radio în cel mai recent spectacol oferit publicului, The Sound of Musical. Nu îți face griji, te vei afla sub îndrumarea dirijorilor Voicu Popescu și Răzvan Rădos și vei fi acompaniat la pian de Magdalena Faur. Aplauzele generoase ale publicului îți vor răsplăti, din plin, curajul.

Timp de 5 săptămâni, în fiecare vineri după amiază, îți vom prezenta câteva dintre hit-urile genului musical interpretate de Corul de Copii Radio în concertul din 21 aprilie și filmate 360°, o experiență interactivă în care tu îți alegi rolul!

Vineri, 4 mai, de la ora 16:00 este timpul să cânți I feel pretty de Leonard Bernstein, ar. W. Stickles, fragment din musicalul West Side Story (1957).

Prima piesă, publicată în 27 aprilie, Raindropskeep Fallin' on My Head din musicalul Buch Cassidy and Sundance Kid (1969) de Hal David, Burt Bacharach, ar. A. Freed, s-a bucurat de un imens succes la public: https://www.facebook.com/167986315725/videos/10156095393760726/. https://youtu.be/LPAh9apgVlY.

Un proiect Maria Toghina https://www.facebook.com/serviciuldenoapteluni/ și Andrei Crețoiu https://www.facebook.com/RadioRomaniaRegional/.

The Sound of Musical, desfășurat sâmbătă, 21 aprilie, a marcat în premieră și prima transmisiune integrală live pe facebook a unui concert al Corului de Copii Radio, concertul clasic devenind astfel un proiect cultural inovator accesibil unui public care nu a putut fi prezent în Sala Radio (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10156082422355726&id=167986315725,https://youtu.be/8-4zu2UcTsw).

Cu zeci de participări la festivaluri, turnee artistice și concursuri internaționale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA și Canada, Corul de Copii Radio, care se apropie de aniversarea a 75 de ani de existență, a primit numeroase distincții și premii, în 2004 Federația Corurilor din Uniunea Europeană acordându-i titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.

În afara numeroaselor concerte a cappella și a invitațiilor la diferite evenimente și festivaluri din întreaga țară, Corul de Copii Radio a evoluat în ultimii ani în mai multe festivaluri sau în evenimente vocal-simfonice în țară și în străinătate. Anul trecut, Corul de Copii Radio a apărut alături de London Philharmonic Orchestra și Corul Filarmonicii George Enescu la București în cadrul Festivalului Enescu și la Londra pe scena Royal Festival Hall în Oedipe de George Enescu și în același an a evoluat în Parsifal de Wagner la Ateneul Român. În 2016, Corul de Copii Radio a urcat pe scena Festivalului RadiRo, alături de Orchestra Națională Radio și de Corul Academic Radio, într-un concert extraordinar cu Carmina Burana de Carl Orff la Sala Radio.

Voicu Popescu este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București. A început activitatea dedicată artei corale ca membru al Corului Național de Cameră Madrigal condus de Maestrul Marin Constantin. Ulterior, a colaborat cu această formație în calitate de maestru de cor, dirijor principal și director artistic. Voicu Popescu a venit la Corul de Copii Radio în 1988, mai întâi ca dirijor secund, alături de dirijoarea Eugenia Văcărescu, iar apoi, din 2004, ca dirijor principal. La conducerea Corului a realizat înregistrări speciale pentru Fonoteca Radio, a participat la stagiunile de concerte cu programe vocalsimfonice și a cappella.

Cele peste 50 de prezențe la turnee artistice, festivaluri și concursuri internaționale i-au adus aprecierea criticii de specialitate și numeroase medalii și premii. Este membru în Consiliul Coral Olimpic, organizator al Olimpiadei Mondiale Corale și președinte al Biroului național al Federației Corurilor din Uniunea Europeană. Totodată, Voicu Popescu a scris articole în publicații de specialitate din țară și străinătate, a fost invitat să susțină workshop-uri la Torino, Milazzo, Messina, Barcelona și Chișinău, și a fost membru al unor jurii naționale și internaționale.

La numai 28 de ani, tânărul dirijor Răzvan Rădos, originar din Hunedoara, a fondat și condus diverse formații corale din România, colaborând permanent cu coruri de amatori sau profesioniști. A primit distincția Dirijor de Onoare din partea Corului Vox Medicalis și este Dirijor Fondator al Corului Regal. S-a alăturat Corului de Copii Radio în urmă cu doi ani, în calitate de dirijor secund.

Pianist, aranjor, pedagog și artist liric în Corul Academic, Magdalena Faur are o bogată activitate muzicală, fiind dublu licențiată a Academiei de Muzică din București, la pedagogie muzicală (1994), respectiv muzicologie (2001). Ca pianist acompaniator a susținut recitaluri camerale alături de cântăreți reputați de operă, precum Roxana Briban, Mihaela Stanciu, Svetlana Sîcencova pe scena Ateneului Român, a Sălii Radio, la Muzeul George Enescu precum și pe alte scene din România. Alături de Corul de Copii Radio, al cărui acompaniator este din 2014, a susținut numeroase concerte și înregistrări în țară, precum și turnee în Germania și Grecia.