Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Jocurile video și muzica clasică, la Sala Radio

Publicat: miercuri, 2 Mai 2018 , ora 16.23
În seara de 4 mai, de la ora 19:00, Radio România și Goethe Institut vă invită la concertul Game Heroes de la Sala Radio ca să vă convingeți că jocurile video și muzica clasică chiar se potrivesc.

Orchestra Națională Radio dirijată de Stefan Geiger va prezenta aranjamente orchestrale noi ale unor tineri compozitori, realizate special pentru unele jocuri clasice. Fanii jocurilor video vor avea ocazia să redescopere și piese celebre ale genului lor preferat, ca de exemplu Angry Birds sau Blushock, în orchestrații clasice.

La nivel global, muzica de gaming este un domeniu tot mai captivant pentru compozitori și muzicieni de formație clasică cu potențial creativ. Goethe Institut creează punți de comunicare în acest domeniu și interconectează tineri compozitori, muzicieni și specialiști în gaming.

În cadrul concertului va avea loc și un concurs de Game Music, la care participă trei tineri compozitori români: Bogdan Pintilie, Ionuț Teodorescu și Victor Filip. Ei au creat partituri orchestrale noi pentru trailer-ul jocului video Dreams, fiind selectați de Goethe Institut în urma unui workshop de game music sub conducerea lui Dominik Schuster (Germania), în noiembrie 2017.

Goethe Institut și Radio România speră să aducă împreună cu ocazia acestui eveniment un număr cât mai mare de împătimiți ai jocurilor video dar și ai muzicii clasice. Evenimentul este prezentat de Mihai Constantin.

În program sunt incluse : Benny Oschmann: The Raven - Legacy of a Master Thief. Ouverture, Konstantin Kemnitz/ Dominik Schuster: The Legend of Zelda: Skyward Sword, Ari Pulkkinnen: Angry Birds, Robin Becker/Levente Kovacs: Super Mario 3D World, Bogdan Pintilie/Ionuț Teodorescu/Victor Filip: Dreams, ultimele trei în versiuni orchestrale noi, iar după pauză Garry Schyman: Bioshock 2 Suite, Koji Kondo: Super Mario Bros. Medley + live gaming cu Malternativ, Yasunori Mitsuda: Chrono Cross. Suite.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele și abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor și Corurilor Radio se pot achiziționa on-line prin rețeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio și sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos și Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.