Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Celebra soprană Teodora Gheorghiu - primul turneu de recitaluri în România

Publicat: luni, 26 Martie 2018 , ora 10.07
După ce a evoluat pe cele mai mari scene ale lumii, soprana Teodora Gheorghiu se pregătește pentru primul ei turneu de recitaluri în România care se va desfășura în perioada 16-29 martie 2018 în șase orașe din țară și se va încheia la București unde soprana va cânta pe scena Ateneului Român.

"Mă întorc de fiecare dată cu mult drag acasă, am mari emoții, cu atât mai multe acum, când mă voi întâlni într-un timp foarte scurt cu publicul din mai multe colțuri ale țării..." a spus soprana Teodora Gheorghiu. "Programul pe care l-am pregătit pentru primul meu turneu de recitaluri în România cuprinde arii și lucrări din creația de muzică de cameră de Mozart, Rossini, Verdi, Bellini și Donizetti. Este un program bogat și armonios, pe care sper că publicul nostru îl va aprecia."

Recital vocal
Joi, 29 Martie 2018, 19:00 - 21:00
Sala mare

Teodora Gheorghiu
La pian Franck Villard

Program:

 • Gioachino Rossini
  La separazione
  La partenza și La pastorella delle Alpi din Serate musicali
 • Gaetano Donizetti
  Com'e bello quale incanto din opera Lucrezia Borgia
 • Giacomo Meyerbeer
  D'una madre disperata din opera Il crociato in Egitto
 • Gaetano Donizetti
  Eterno amore e fè din Collezione di canzonette
  Il barcaiolo din Nuits d'été à Possilipo
  La ninna nanna din Ricordi Napoletani
 • Gioachino Rossini
  Tanti affetti in tal momento din opera La donna del lago
 • Vincenzo Bellini
  Col sorriso d'innocenza din opera Il Pirata

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Destinul muzical al Teodorei Gheorghiu a fost influențat în mod direct de marele José Carreras, care a remarcat-o în cadrul Julian Gayarre International Singing Competition. După acest concurs, Carreras i-a oferit o bursă de studii. Ulterior, a câștigat mai multe competiții, fiind laureată, între altele, a Concursului Internaținal "George Enescu" de la București, dar și a prestigioasei Queen Elizabeth Competition. Soprana a beneficiat și bursa de studii "Herbert von Karajan".

În anul 2004 a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar între 2007 și 2010 a evoluat constant pe această scenă. A fost invitată de importante scene din Europa precum Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, Grand-Théâtre din Geneva, Théâtre de Champs-Elysées din Paris, Opera Națională Lorenă din Nancy, Opera din Lucerna, Opera de Stat din Viena. În 2014 a fost invitată la Festivalul de la Glyndebourne în rolul Sophie (Der Rosenkavalier - R. Strauss). Teodora Gheorghiu a colaborat cu reputați dirijori precum Seiji Ozawa, Marco Armiliato, Franz Welser-Möst, Christophe Rousset, Adam Fisher și Bertrand de Billy.

Începând cu anul 2015, Teodora Gheorghiu abordează un repertoriu de soprană lirică și debutează în roluri precum Mimi (Boema - G. Puccini) și Madama Corteze (Il viaggio a Reims - G. Rossini). Cu rolul Contesei din Nunta lui Figaro de W.A. Mozart a realizat un amplu turneu in Japonia.