Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Pe 1 și 9 aprilie, Bernstein Celebration și Macbeth de Verdi, spectacole Royal Opera House, se văd la Happy Cinema București

Publicat: joi, 15 Martie 2018 , ora 12.20
Aprilie începe în forță pentru iubitorii de muzică cu două spectacole creative marca Royal Opera House, difuzate la Happy Cinema București. Spectatorii vor putea cu greu să rămână așezați pe scaune la Bernstein Celebration, dedicat unuia dintre cei mai populari compozitori americani, care s-a remarcat prin muzica antrenantă, cu note de jazz. Macbeth de Verdi va menține toată sala într-o stare de suspans, dar și de admirație față de vocile artiștilor consacrați și față de eleganța decorurilor.

The Royal Ballet - Bernstein Celebration sărbătorește 100 de ani de la nașterea lui Leonard Bernstein, cu un program special creat de coregrafii Wayne McGregor, Liam Scarlett și Christopher Wheeldon. Spectacolul este programat pentru 1 aprilie, ora 16:00.

Leonard Bernstein a fost unul din primii compozitori americani care a dobândit aplauze atât din partea criticilor, cât și a publicului. Inspirat de jazz și modernism, de muzica evreiască tradițională și de musical-urile de pe Broadway - multe din partiturile lui Bernstein sunt foarte potrivite pentru dans.

Programul include două premiere mondiale semnate de Wayne McGregor și Christopher Wheeldon. În centrul programului se află și lucrarea lui Liam Scarlett, The Age of Anxiety, realizată în 2014 pe Second Symphony a lui Bernstein. Atât simfonia cât și baletul sunt inspirate de poemul modernist al lui W.H. Auden.

Pe 8 aprilie, de la ora 16:00 Macbeth reunește intrigile piesei lui Shakespeare, muzica lui Verdi și bagheta magică a lui Antonio Pappano.

Opera lui Verdi inspirată de tragedia lui Shakespeare are în această versiune o distributie magnifică: Anna Netrebko, Zeljko Lucic și Ildebrando D'Arcangelo.

Războinicul Macbeth lupta de partea Regelui Scoției - dar atunci când mai multe vrăjitoare prezic că el va deveni rege, o ambiție nemiloasă îi conduce pe Macbeth și soția lui la acte groaznice.

Vrăjitoarele sunt imaginate de designerul Anthony Ward ca niște creaturi ciudate, iar decorurile se bazează pe contrastul dintre roșu, negru și aurul coroanei. Lloyd descrie copilăria lui Macbeth ca tristețea întunecată ce se ascunde în spatele faptelor lui teribile. Producția Royal Opera folosește revizuirea operei lui Verdi din 1865 de la Paris, care include aria lui Lady Macbeth "La luce langue".

Cântat în limba italiană cu subtitrări în limba engleză. Biletele costă 39 de lei dacă se achiziționează online de la www.happycinema.ro sau 49 de lei dacă se achiziționează de la Happy Cinema București în Liberty Center.

Programul stagiunii:

The Royal Ballet MACMILLAN: A NATIONAL CELEBRATION MANON - Kenneth MacMillan ( 6 Mai 2018)

The Royal Ballet SWAN LAKE - Liam Scarlett after Petipa and Ivanov (New Production) ( 17 Iunie 2018)