Arhivă : Agenda de concert Înapoi

La aniversarea de 90 de ani, Valentin Gheorghiu revine pe scena Sălii Radio

Publicat: miercuri, 14 Martie 2018 , ora 10.46

Maestrul Valentin Gheorghiu revine la Sala Radio, vineri, 16 martie, de la ora 19.00, într-un concert de excepție alături de pianista Roxana Gheorghiu și de Orchestra Națională Radio. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Philip Mann, un nume în plină afirmare pe scena muzicală internațională, după ce a fost dirijor asistent la orchestre prestigioase, ca Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, la Filarmonica din Viena și la Filarmonica din Berlin. Programul se va deschide cu două lucrări de Mozart: uvertura la opera Così fan tutte și Concertul nr. 10 în mi bemol major pentru două piane și orchestră. În partea a doua, orchestra va interpreta Simfonia nr. 9 în do major de Fr. Schubert.

Valentin Gheorghiu s-a remarcat ca un excepțional pianist și compozitor, colaborând cu nume importante ale vieții muzicale, alături de care a evoluat în Austria, Franța, Germania, Statele Unite, Elveția, Italia, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Canada, Spania sau Japonia. A fost distins cu numeroase premii obținute în competiții internaționale dedicate pianului. În prezent este membru al juriului în concursurile P. I. Ceaikovski, Van Cliburn, Fr. Chopin, A. Rubinstein, L. van Beethoven, R. Schumann și J. S. Bach.

Cu o activitate muzicală care denotă o atentă preocupare nu doar pentru latura concertistică, ci și pentru cea a muzicii de cameră, Roxana Gheorghiu s-a format la Universitatea Națională de Muzică din București, unde a urmat studii universitare și de masterat cu pianistul Gabriel Amiraș, desăvârșindu-și formarea artistică la Weimar. A efectuat turnee în Italia, Luxembourg, Ungaria, Polonia, Spania, Rusia, Grecia ș.a, a obținut titlul de doctor în muzică și este cadru didactic al Universității Naționale de Muzică din București.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele și abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor și Corurilor Radio se vor achiziționa on-line prin rețeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio și sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos și Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro.