Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Cristian Măcelaru, din nou la pupitrul Orchestrei Naționale Radio

Publicat: marți, 27 Februarie 2018 , ora 12.16

Dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români ai momentului în Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio vineri, 2 martie, de la ora 19.00, la pupitrul Orchestrei Naționale Radio. Solistul invitat al serii va fi violonistul Gabriel Croitoru,care va cânta pe legendara vioară Guarneri del Gesù, aceeași cu care George Enescu și-a cucerit contemporanii. Pe afișul concertului se vor afla Sinfonia da Requiem de B. Britten, Concertul nr. 2 în re minor pentru vioară și orchestră, op. 22, de H. Wieniawski și Variațiuni pe o temă originală Enigma, op. 36, de E. Elgar.

Cu o activitate dirijorală în plină ascensiune, Cristian Măcelaru și-a început cariera alături de Philadelphia Orchestra, iar în stagiunea 2010-2011 a fost numit dirijor asistent al aceleiași orchestre, fiind distins cu Sir Georg Solti Emerging Conductor Award pentru merite deosebite. Între evenimentele recente care l-au propulsat în atenția publicului internațional se numără colaborarea cu Orchestra Națională Simfonică din Washington și celebra violonistă Anne Sophie-Mutter.

Solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio și profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică din București, cu peste 1.000 de concerte și recitaluri susținute, Gabriel Croitoru este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați violoniști români. Este protagonistul a două turnee organizate de Radio România: Duelul Viorilor și Vioara lui George Enescu la sate, proiecte care au înregistrat un considerabil succes de public în ultimii ani.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele și abonamentele la concertele Orchestrelor și Corurilor Radio se pot achiziționa online prin rețeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio și sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos și Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro.