Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Prima ediție a Europe Now Festival are loc la București

Publicat: marți, 13 Februarie 2018 , ora 16.28Asociația Culturală "Rute muzicale" reunește 45 de muzicieni din 11 țări europene în "Europe Now Chamber Orchestra" pentru prima ediție a Festivalului cu același nume. Aceasta va avea loc între 21 și 25 februarie 2018 la București și promite un concert-eveniment de închidere, în data de 25 februarie, la ora 19.oo, la Sala Radio.

Orchestra este formată din muzicieni din Austria, Croația, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova și România. Concertul de final va fi dirijat de maestrul Peter Stark, dirijor al EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene), iar ca solist va evolua violoncelistul Alban Gerhardt, fondator M4UE (Musicians 4 United Europe) și solist-invitat al Berliner Philharmoniker.

"Suntem o picătură dintr-un râu al luptei împotriva dezbinării și a urii care, în anumite momente, par că amenință să cucerească Europa. Ne alăturăm inițiativelor de orice fel - în cazul nostru artistice - care știm că au loc în zeci și sute de locuri de pe bătrânul continent pentru a asigura coeziunea sa nu atât politică și economică, cât culturală și identitară. Vrem să arătăm că suntem uniți de valori și idealuri comune, între care muzica și arta sunt la loc de cinste. Europa este acum - și așa vrem să o păstrăm - un continent pe care răsună "Oda bucuriei" a lui Beethoven și mii de alte creații muzicale care ne unesc, în loc să ne separe." declară Theodor Andreescu, președintele Asociației Culturale "Rute muzicale".

Europe Now Festival va oferi o experiență muzicală desăvârșită unui public cu gusturi diverse, prin două concerte flash mob, două concerte de muzică de cameră și un concert simfonic. Muzicienii, selectați din statele membre UE și Republica Moldova, vor forma o orchestră al cărui mesaj va fi unitatea și colaborarea fără bariere.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Sălii Radio si de pe bilete.ro.

Coorganizatori: Orchestra și Corurile Radio, Radio România Muzical

Parteneri: Institutul Balassi - Institutul Maghiar din București, Omega House

Transportator oficial: BMW România