Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Turneul La Vida Loca la a III-a ediție, 27 februarie- 18 martie 2018

Publicat: marți, 13 Februarie 2018 , ora 10.40

Flautistul de origine română Matei Ioachimescu și pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, ale căror cariere cunosc consacrarea internațională, vă invită la o călătorie în jurul lumii, în cadrul celei de-a treia ediții a turneului ''La Vida Loca''. Nouă orașe din România, în perioda 27 februarie- 18 martie 2018, de la Oradea și Cluj, la Timișoara, Deva și București, vor fi gazdele unui program unic, cross-over.

Matei Ioachimescu, flautistul al cărui parcurs muzical a început în România și s-a desăvârșit la Academia de Muzică din Viena, alături de Alfredo Ovalles, format la Universitățile din Statele Unite și Austria, vă oferă o evadare din cotidian.

Cei doi muzicieni, virtuozi și versatili, au un repertoriu de la muzică barocă la creații contemporane, colaborând cu ansambluri din Europa până în Japonia.

Pentru ediția din acest an a turneului, cei doi au selectat partituri care sparg granițele dintre muzica clasică, jazz, ajungând la sonorități pop- rock contemporane.

Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles vă propun să descoperiți că sunetul și ritmul, atunci când cuprind cele mai vibrante emoții de bucurie și nostalgie, senzații ardente, presărate cu umor și energie explozivă, te conduc întotdeauna acasă.

Flautul lui Matei Ioachimescu reprezintă instrumentul prin care acest muzician își exprimă nu doar măiestria, pe care și-o potențează cu fiecare zi, ci, deopotrivă, implicarea în activități de mentorat artistic în Austria, Japonia, Ungaria, Croația și România, precum și în angajamentele de diplomație culturală care i-au fost încredințate de actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, încă din 2013.

Informații despre sălile de concert și bilete, pe www.mateiioachimescu.com, precum și pe pagina facebook La Vida Loca - Matei Ioachimescu Flute, Alfredo Ovalles Piano.

Calendarul turneului La Vida Loca:

  • 27 februarie 2018 - ORADEA, Filarmonica de Stat
  • 28 februarie - CLUJ NAPOCA, Academia de Muzică
  • 1 Martie - TIMIȘOARA, Filarmonica Banatul
  • 3 martie - DEVA, Colegiul Național Decebal
  • 4 martie - MEDIAȘ
  • 5 martie - BISTRIȚA, Sinagoga
  • 6 martie - TECUCI
  • 17 martie - SF. GHEORGHE
  • 18 martie - BUCUREȘTI, ARCUB

Organizator: Asociația Culturală ViennArt
Parteneri: Asociația pentru Muzică și Cultură, Asociația Culturală SKYLINE.
Parteneri culturali: Primăria Municipiului București, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, Filarmonica de Stat Oradea, Filarmonica de Stat Transilvania, Filarmonica "Banatul" Timișoara, Consiliul Județean Hunedoara, Asociatia Culturală DevArt, Colegiul National Decebal Deva, Primăria Orașului Mediaș, Forumul Democrat German, Biserica Evanghelică Sf. Margareta Mediaș, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Societatea de Concerte Bistrița, Fundația Pelin, Centrul de Cultură Arcuș.
Proiect susținut de Radio România Muzical.