Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Omar Sosa Quarteto Afro Cubano la Gărâna Jazz Festival 21

Publicat: marți, 25 Aprilie 2017 , ora 12.14
Cuba răsună din munții Gărânei pe 8 iulie

Îndrăgostit de Cuba, de pian și de oameni, Omar Sosa a știut cum să molipsească o lume întreagă de frenezia muzicii afro-cubaneze. Pe 8 iulie, artistul va îmblânzi a treia seară a festivalului de jazz de la Gărâna alături de quartet-ul Afro Cubano, o formulă care explorează sinergia dintre muzica afro-americană, hip-hop și muzică clasică.

Nominalizat de 7 ori la premiile Grammy, Omar Sosa își va prezenta la Gărâna cel mai recent album, Ilé, un tribut muzical adus rădăcinilor sale artistice, căutate cu pasiune în muzica Havanei din anii `80 și începutul anilor `90. Ile înseamnă, în traducere liberă, "tărâmul de acasă". Albumul este fără îndoială o întoarcere acasă, la rădăcinile cubaneze, la sunetele pe care Omar le auzea în copilărie. Urechile iubitorilor de jazz vor călători în peisajul muzical ce păstrează intacte influențele Africane, dar le mixează cu armonia jazz-ului din Vest.

Omar Sosa a emigrat în 1993 din Cuba, a ajuns în Ecuador și SUA și s-a stabilit în Barcelona în 1999, iar întregul parcurs geografic i-a marcat relația cu muzica, flexibilitatea și ușurința cu care fuzionează jazz-ul de improvizație cu world-music și electronic, ca nimeni altcineva. Omar Sosa este promotorul unor experimente muzicale ce scot la lumină o energie unică.

Alături de Omar Sosa, pe scenă vor urca și Leandro Saint-Hill (saxofon și flaut), Childo Tomas (voce și bas) și Ernesto Simpson (tobe), trei muzicieni care împărtășesc aceeași libertate de expresie specifică muzicii afro-cubaneze.

Gărâna Jazz Festival 2017 va avea loc între 6 și 9 iulie pe trei scene din Munții Banatului: Poiana Lupului, satul Gărâna și biserica din Văliug. În line-up-ul ediției 21 se anunță voci legendare ale jazz-ului american și european, între care John Scofield, Bill Frisell, David Torn, Enrico Rava - Tomasz Stanko Quintet, Tonbruket și mulți alții. Biletele pot fi achiziționate online, în avans prin Biletmaster.ro, la prețul de 300 de lei în varianta de abonament valabil pentru patru seri de concerte, sau 85 de lei, în varianta de bilet pentru o singură seară de festival. Programul festivalului poate fi consultat pe www.garana-jazz.ro și www.facebook.com/GaranaJazzFestival. Mai multe detalii despre drum și cazare sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro/cum-ajungi.

---

Festivalul International de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. În ultimii 20 de ani, peste 70.000 de spectatori și numeroși artiști cu renume internațional au împărtașit experiența jazz-ului de avangardă ascultată sub cerul liber în micul sat din inima Banatului. Au cântat la Gărâna: Eberhard Weber, Jan Garbarek, Mike Stern, Tom Harrell, Charles Lloyd, Jean-Luc Ponty, Stanley Jordan, John Abercrombie, Miroslav Vitous, Zakir Hussain, Magnus Ostrom, Bugge Wesseltoft, Lars Danielsson, Avishay Cohen, Nils Petter Molvaer, Jack Dejohnette, Kimmo Pohjonen și multi alții. Detalii pe

www.garana-jazz.ro.