Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Începe o nouă ediție a Concursului 'Drumul spre celebritate'

Publicat: miercuri, 29 Martie 2017 , ora 12.51
La Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, în finalul acestei săptămâni, un număr impresionant de tineri pianiști din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 6 și 26 de ani se vor înfrunta în cadrul singurei competiții muzicale din România, care în afara unor premii în bani, crează reale oportunități de afirmare.

Muzicieni din Cluj, Timișoara, Pitești, Bacău, Ploiești, Focșani, Galați, București, dar și studenți ai unor importante universități din Olanda și Finlanda vor evolua, pe șapte categorii de vârstă, între 31 martie și 2 aprilie 2017, în fața unui juriu alcătuit din: prof. univ. dr. Vlad Dimulescu - pianist concertist și director al departamentului intrumente cu claviatură din cadrul Universității Naționale de Muzică București, Monica Isăcescu - doctor în muzicologie, realizator Radio România Muzical și inițiatoare a proiectului "Zilele Lipatti" și Sebastian Gheorghiu - director ExcesMusic, director al Festivalului "ICon Arts" și unul dintre cei mai activi organizatori de proiecte culturale din România.

Instituții muzicale importante s-au alăturat acestui demers cultural, iar câștigătorul din acet an al Trofeului "Dinu Lipatti", pe lângă premiul de 5000 de lei va fi invitat în stagiunea 2017 - 2018 într-un turneu de concerte și recitaluri care se va desfășura sub genericul "Drumul spre celebritate". Astfel porțile carierei i se vor deschide.

Evoluțiile concurenților vor fi înregistrate și difuzate pe frecvențele naționale ale Radio România Cultural, iar gala competiției, care va avea loc dumincă 2 aprilie 2017, de la ora 12, intrarea fiind liberă, va fi difuzată live de EnjoyTV pe site-urile: http://enjoytv.ro/ și https://drumulsprecelebritate.wordpress.com/.

Organizatorii: Asociația "Pro Valores", Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin Programul "Oportunități la tine acasă", Radio Romania Cultural, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația Opus și ExcesMusic, cu ajutorul unor parteneri puternici, precum Kandia, Tymbark, Filarmonica "George Enescu", Asociația Opus, au pregătit numeroase alte premii și surprize.

Amănunte pe: http://drumulsprecelebritate.wordpress.com/