Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Inscrieri prelungite la Concursul de pian cu cele mai mari premii din tara!

Publicat: marți, 7 Martie 2017 , ora 12.47

Datorită numărului foarte mare de solicitări, înscrierile la Concursul Național de Pian Musica Mundi se prelungesc până pe 20 martie 2017!

Concursul Național de Pian "Musica Mundi" va avea loc în perioada 31 Martie - 2 Aprilie 2017, la Centrul Național de Artă Tinerimea Română din București. Musica Mundi este cel mai mare concurs dedicat pianiștilor profesioniști și amatori, un eveniment de anvergură în lumea muzicală, atât prin calitatea și consistența premiilor, a interpreților, ca și a numărului de participanți. La acest eveniment asteptăm peste 200 de concurenți, circa 500 de persoane în public pe durata întregului concert, peste 20 de parteneri media, precum și parteneri business care susțin domeniul muzical și dezvoltarea artei în România.

Competiția este organizată de Școala de Muzică Boem Club în parteneriat cu Boem Club Pianos, cel mai mare magazin de piane si pianine acustice din Romania, iar in cadrul evenimentului se vor acorda ca premiu 2 pianine acustice în valoare totala de 8.000 Euro. Astfel, premiul cel mare pentru categoria amatori va fi o pianina acustica in valoare de 3.000 Euro, iar la categoria profesioniști, câștigătorul marelui premiu va primi o pianină acustică marca Perzina, în valoare de 5.000 Euro.

Pe lângă acestea, participanții vor putea câștiga premii surpriza, diplome și medalii. Juriul concursului va fi format din personalități din domeniul pianului, muzicieni, experți în domeniu și profesori de pian.

Cea de-a IV-a ediție a Concursului Național de Pian Musica Mundi se va desfășura la nivel național și va fi împărțită în două secțiuni mari: concursul de amatori, la care se pot înscrie copii și tineri cu vârste între 4 si 18 ani, care studiază pianul în particular, si concursul de profesioniști, la care sunt așteptați să se înscrie copii și tineri cu vârste între 7 și 18 ani, care studiază pianul în școli și în licee de muzică de stat.

Concursul National de Pian Musica Mundi își propune să sprijine dezvoltarea muzicală în România și arta pianistică, încurajând cât mai mulți copii și tineri în aprofundarea muzicii și în inițierea, dezvoltarea sau aprofundarea tainei pianului; fiind un instrument armonic complex, studiul pianului presupune din partea tinerilor interpreți studiu individual intens, consecvență, răbdare și voința, dezvoltându-le în același timp abilitatile cognitive, senzitiv-motrice și creative artistice. Ne propunem să recompensăm talentele pianistice din România, la acest concurs participând cei mai talentați copii din școlile si liceele de muzică din țară care studiază pianul de plăcere sau de performanță.

Tot în cadrul concursului se va organiza în paralel un curs de formare profesională adresat profesorilor de pian din învățământul primar, gimnazial și liceal. Cursul are ca temă "Rezonanța între instrument și suflet" și are scopul de a le oferi participanților posibilitatea de a dobândi informații despre problematica inteligentelor multiple, psihologia creativității, emoțiile și managementul eficient al emoțiilor, precum și despre aspectele socio-emoționale implicate în învățare și performanță.

Cursul de formare se va desfășura în fiecare din cele două zile (1- 2 aprilie), în intervalul orar 14:00- 17:00, și va fi susținut de către Adina TATU, membru al Colegiului Psihologilor din România, Profesor formator, Profesor metodist.

La finalul cursului se vor acorda diplome de participare. Participarea la curs este gratuită. Inscrierile la curs se pot face pe adresele: denisa.petrean@boemclub.ro sau tecla.radulescu@boemclub.ro

Inscrierile la Concursul Național de Pian "Musica Mundi" se pot face așadar până pe data de 20 martie 2017, la persoana de contact pentru înscrieri la Concursul Național de Pian Musica Mundi:

Regulamentul Concursului poate fi accesat la link-ul: http://boemclub.ro/regulament-2017-concursul-national-de-pian-musica-mundi/

La link-urile de mai jos puteți accesa informații despre editiile anterioare ale Concursului Musica Mundi:

http://boemclub.ro/concurs-musica-mundi-2015/

http://boemclub.ro/concurs-musica-mundi-2014/

http://boemclub.ro/concurs-musica-mundi-2013/

Parteneri:
Boem Club Pianos, Perzina, Steinberg, Creative PR, Liliac Wine, Opera Comica pentru Copii, Teatrul Ion Creanga, Teatrul de Comedie, Editura Litera, Editura Niculescu, Editura Tracus Arte si Ambasad'or Play

Parteneri media principali:
Agenția de presă AGERPRES, Magic FM, Realitatea TV

Parteneri media:
Radio Romania Muzical, Ziarul Bursa, Radio Itsy Bitsy, Oameni si Companii, suntparinte.ro, Ziarul Ultima Ora, copilul.ro, b24kids.ro, PR Wave, centruldeparenting.ro, Radio Speranta, Eveniment TV Sibiu, Eveniment FM Sibiu, Eveniment Regional Sibiu, ADZ- Ziar in limba germana, Radio DaDa, Radio Timisoara, melc-codobelc.ro.

Despre Boem Club Pianos

Incepand cu luna Septembrie 2016, Boem Club (www.boemclub.ro), cea mai mare scoala de muzica privata din Bucuresti, si-a extins oferta de servicii, spre zona de vanzari de instrumente muzicale si a deschis cel mai mare magazin de piane si pianine acustice din Romania, denumit Boem Club Pianos.