Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Văduva Veselă la Opera Națională București în regia lui Andrei Șerban

Publicat: joi, 24 Noiembrie 2016 , ora 9.18
La cererea publicului și în urma succesului avut la premiera din luna septembrie, montarea inedită și modernă a celebrei operete "Văduva Veselă" de Franz Lehár, în regia lui Andrei Șerban, revine pe scena Operei Naționale București.

Soliștii, baletul și corul Operei Naționale Române Iași, alături de orchestra Operei Naționale București, sub bagheta maestrului Ciprian Teodorașcu, oferă spectacole în zilele de 1, 2, 3 și 4 decembrie, începând cu ora 18.30.

Adaptarea, cu dialoguri inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu și Andrei Pleșu, este semnată de regizor împreună cu Daniela Dima. Scenografia poartă semnătura Anka Lupeș, coregrafia - Andrea Gavriliu. Soliștii vin din diverse teatre din țară, iar Ciprian Teodorașcu, dirijor al Operei Naționale București, dirijează corul și orchestra Operei ieșene.

Regizorul Andrei Șerban, despre reprezentațiile spectacolului Văduva Veselă din 1, 2, 3 și 4 decembrie pe scena Operei Naționale București:

"Am primit cu bucurie vestea că spectacolul nostru revine la București, pe scena Operei Naționale București. Îmi pare bine că cererea e mare și îi asigur pe cei care iubesc opereta că muzica lui Lehár e reprezentată cu fidelitate și cu același respect ca povestea de dragoste dintre Hanna și Danilo.

Spectacolul e modern, e surprinzător, e controversat; oglindește contradicțiile din noi, exprimă situația momentului în contextul politic actual; face parte din arta prezentului, e normal să fie așa. De aceea mulți care nu au avut șansa să-l vadă, cât și cei ce doresc să-l revadă, se pot bucura de această revenire a Văduvei Vesele."

Biletele au fost puse în vânzare și online la adresa:http://www.operanb.ro/spectacol/vaduva-vesela