Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Serile de chitară - Concert de închidere: Lorenzo Micheli

Publicat: joi, 17 Noiembrie 2016 , ora 10.02

Unul dintre cei mai activi chitariști ai momentului, cu peste 600 de concerte susținute pe întreg mapamondul, muzician rafinat implicat în diverse proiecte, italianul Lorenzo Micheli vine pentru prima oară în România și va concerta sâmbătă, 19 noiembrie, ora 19.00, în concertul de închidere al Festivalului Internațional "Serile de chitară", ediția a VI-a, un proiect al Asociației Culturale Kitharalogos. Iubitorii muzicii de calitate vor avea ocazia să asculte în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" un program în care vor predomina compozitorii italieni: Mauro Giuliani, un virtuoz al chitarei din secolul al XIX-lea, Niccolo Paganini care, în momentele de liniște dintre turneele desfășurate, se relaxa improvizând la chitară; Mario Castelnuovo-Tedesco, compozitor prolific, cu peste 200 de lucrări dedicate instrumentului, multe dintre acestea inspirate din lumea cărților sau a artelor plastice. Programul va fi completat cu două lucrări de pe ultimul CD al lui Lorenzo (" Autumn of the Soul"), Suite mística de Vicente Asencio, compozitor spaniol și Hommage à Chopin de Alexandre Tansman, pianist virtuoz și compozitor spaniol.

Sâmbătă și duminică dimineață, în intervalul orar 10-12, Lorenzo Micheli va susține un masterclass pentru tinerii chitariști la Institutul Balassi.

Intrarea la concerte este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: www.seriledechitara.ro sau www.facebook.com/kitharalogos.