Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Sala Scoarțelor a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, Lucian Moraru - recital de violă solo

Publicat: miercuri, 25 Mai 2016 , ora 9.15
Evenimentul face parte din seria de concerte Mogoșoaia ClasicFest.

Continuă evenimentele din cadrul ediției a V-a a Mogoșoaia ClasicFest, manifestare găzduită de Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia și organizată de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și Asociația Culturală Pro Valores.

Sâmbătă, 4 iunie, în Sala Scoarțelor, de la ora 12, violistul Lucian Moraru vă propune o panoramare a trei secole de muzică, prin interpretarea unor opusuri semnate de: Johann Sebastian BACH, Max REGER și Paul CONSTANTINESCU.


Lucian Moraru, născut la Galați, începe studiul viorii la vârsta de 5 ani. După școala primară își îndreaptă atenția către un alt instrument - viola, părăsind orașul natal pentru a-și urma profesorul Manciu Gavril, la Sibiu. Urmează apoi Academia de Muzică din București sub îndrumarea profesorilor Valeriu Pitulac și Stefan Gheorghiu. După 1990 participă la cursurile de măiestrie de la Kercade în Olanda - profesor Milan Scampa (membru al cvartetului Smetana) cât și la Londra cu Amadeus Quartett. În anul 2008 absolvă facultatea de drept din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu din București. A început cariera muzicală ca membru al Orchestrei Filarmonicii George Enescu din București, în paralel desfășurând și o consistentă activitate solistică evoluând sub bagheta unor dirijori de renume ca: Sergiu Comissiona, Petre Zbârcea, Mihai Brediceanu, Daisuke Soga, Horia Andreescu, Iosif Ion Prunner etc. Concertele și recitalurile solo includ țări precum: România, USA, Suedia, Canada, Grecia, Rusia și Italia. De asemenea, la începutul anului 2005, a înființat "Traffic Strings" - un grup instrumental care abordează un repertoriu variat, cu care a înregistrat mai multe albume și susținut concerte în țară și străinătate.

Taxa de vizitare a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia (5 lei preț întreg, 2 lei preț redus), asigură și accesul la concerte.

Organizatori: Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, Asociația Culturală "Pro Valores" și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Parteneri: Tipografia ERICOM - INTERSIGMA.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureșteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, Criterii Naționale, JurnalMM.ro, Capital cultural, Ziare.com, Romania pozitivă, Roportal.ro.