Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica – închidere de stagiune 2015-2016

Publicat: luni, 23 Mai 2016 , ora 14.12

Cea de a șasea stagiune Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica se încheie duminică, 5 iunie, ora 11 cu Copilăria lui Bach, un concert-spectacol dedicat copiilor, realizat în colaborare cu Centrul de artă Tinerimea Romană, Institutul Goethe din București și Teatrul Odeon.

Filarmonica " George Enescu"/ Ateneul Român
Duminică, 5 mai, ora 11.00
Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica.

Și marii muzicieni au fost copii. Copilăria lui Bach

Interpretează :
Filip Ristovski, Valeria Cristia, Monica Ciuta, Irina Sarbu, Alexandra Badea, Alexandru Unguru, Raluca Ouatu, Monica Bustean

Își dau concursul :
Dan Racoveanu (orgă)
Fernanda Romila (clavecin)
Emil Racoveanu (pian)

Comentează Cristina Sârbu

Biletele se pun în vânzare marti, 31 mai, ora 12.00 la casieria din incinta Ateneului Român. Prețul unui bilet: 20 lei/pers.
T: +40-21-315 6875 - Casa de Bilete
Rezervări pentru grupurile școlare la adresa info@fge.org.ro până luni, 30 mai, ora 13

Johann Sebastian a fost cel de al optulea copil al lui Johann Ambrosius Bach și al soției sale Elisabeth. S-a născut în anul 1785 în orășelul german Eisenach și, din clipa în care a deschis ochii, a fost în permanent contact cu muzica. De nouă generații familia Bach se lăuda numai cu muzicieni de excepție. Tatăl lui Johann Sebastian era un foarte prețuit muzician și profesor, renumit pentru seriozitatea și severitatea lui. Crescuse și formase mulți muzicieni buni. Copiii lui respirau muzica așa cum respirau aerul. Sebastian se pare ca nici nu a avut nevoie de lecții de muzică, a învățat singur, s-a dezvoltat singur uimindu-i pe toți cu talentul lui. A învățat întâi să cânte la vioară și la violă. Apoi, a descoperit orga! Dragostea copilului pentru acest instrument era, pe zi ce trecea, tot mai mare. Câte se puteau face cu orga… dacă trăgeai registrul potrivit suna ca un ciripit de păsărele, ca un flaut, ca o voce umană, ca o trompetă, ca un oboi, ca un fagot… Băiatul de opt ani era fascinat. Își va găsi în muzică alinarea atunci când, la nouă ani, rămâne orfan de mamă. Deseori stătea de vorbă cu bunii lui prieteni, Sică, Rică și cu Lola povestindu-le câte lucruri fantastice se pot face cu sunetele și cât de minunată poate deveni viața atunci când ți-o dedici muzicii.

Biroul de presa
www.fgw.org.ro