Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, palat al muzicii

Publicat: vineri, 13 Mai 2016 , ora 12.06
Cinci ani de muzică... Cinci ani de evenimente sonore de neuitat.

Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia va fi din nou în sărbătoare, între 28 mai și 12 iunie 2016, când se va transforma într-un palat al muzicii, într-un templu al culturii. Ediția a V-a a Mogoșoaia ClasicFest propune trei week-end-uri eveniment în care se vor îmbina șase recitaluri de excepție, susținute de muzicieni de primă valoare, două expoziții fotografice cu tematică muzicală și prezentări ale unor noutăți discografice.

Și în acest an, organizatorii: Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și Asociatia Culturală Pro Valores, preluând moda englezească a concertelor de prânz, vă propun experiențe sonore de neuitat, sâmbata și duminica de la ora 12, atât în Sala Scoarțelor, cât și în Lapidarium.

Protagoniștii muzicali din acest an sunt: Duo-ul chitaristic Olivia Iancu & Claudiu Lobon ț, Duo Cello Jaya , alcătuit din violonceliștii Ella Bokor și Mircea Marian, care însoțiți de invitații lor: actrița Ioana Flora și soprana Veronica Anușca , vă propun o serie de istorisiri fantastice sub genericul " Tales", violistul Lucian Moraru, violoncelistul Răzvan Suma, vibrafonistul Alexandru Anastasiu, soprana Irina Baianț, care împreună cu pianista Andreiana Roșca vă invită la o incursiune în lumea miniaturilor vocal - camerale franceze și rusești.

Programele muzicale propuse în festival acoperă o paletă largă de genuri și stiluri, de la baroc la contemporaneitate.

Aceste recitaluri de excepție vor fi îmbogățite de expozițiile de fotografie: "Instantanee muzicale", ap arținând cursanților la Academia ICon Arts și "4 anotimpuri cu Răzvan Suma", autori: Adrian Stoicoviciu și Cristian Preda.

Taxa de vizitare a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia (5 lei preț întreg, 2 lei preț redus), asigură și accesul la concerte.

Programul complet pe: www./mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/

Organizatori: Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, Asociația Culturală "Pro Valores" și Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Partener: Tipografia ERICOM - INTERSIGMA. Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureșteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, Criterii Naționale, JurnalMM.ro, Capital cultural, Ziare.com, Romania pozitivă, Roportal.ro.