Arhivă : Agenda de concert Înapoi

În Stagiunea de marți seara un recital de pian la patru mâini

Publicat: joi, 5 Mai 2016 , ora 10.22

Doi pianiști talentați și virtuozi au decis să își împartă claviatura oferind publicului una dintre rarele șanse de a asculta, interpretate la patru mâini, capodopere semnate Beethoven, Schubert, Brahms și Rahmaninov

Stagiunea de marți seara
Marti, 10 Mai 2016, ora 19.00 - Sala mică a Ateneului Român

Recital de pian la patru mâini

DANIEL DASCĂLU
IULIAN OCHESCU


In program:
Ludwig van Beethoven - Sonata op. 6 în Re major 
Franz Schubert - Fantezia în fa minor D.940
Johannes Brahms - Variațiuni pe o temă de Schumann op. 23
Serghei Rahmaninov - Șase piese op. 11

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Luni - Vineri, orele 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Pianistul Daniel Dascălu  este  student al Universității de Muzică din Viena (MDW), la clasa profesor Martin Hughes.  Este licențiat al Universității Naționale de Muzică din București, clasa renumitei pianiste Dana Borșan. Încă din timpul anilor de studiu liceal, Daniel Dascălu a desfășurat o susținută activitate concertistică în București. Cariera sa se conturează promițător și astăzi, interpretul a concertat în cadrul unor programe speciale susținând concerte în afara țării, la Dresda, Viena, Cremona, München, Sárospatak.

În 2014 Daniel Dascălu  a fost distins cu Premiul I și Premiul Beethoven acordat de Uniunea Criticilor Muzicali, în cadrul Concursului Național "Mihail Jora", organizat de Universitatea Națională de Muzică București.

În anul 2015 a fost distins, la propunerea Universității Naționale de Muzică București, cu Premiul Creativității ArCub– UNATC.

Pianistul Iulian Ochescu este student în anul IV în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, la clasa Prof. univ. Dr. Dana Borșan.
Este câștigător a peste douăzeci de premii la concursuri naționale și internaționale, dintre care se disting: premiul I, premiul “J.S.Bach” și Marele Premiu la concursul internațional Millenium Piano, premiul II la Vienna International Piano Competition - Panmusica Austria, premiul III la San Sebastian City International Piano Competition, premiul III la concursul Drumul spre celebritate, premiul I și premiul II la International Chamber Music Competition Plovdiv alături de Ludens Piano Trio.

Iulian Ochescu este bursier al proiectului SoNoRo Interferențe în cadrul căruia a studiat și a colaborat cu muzicieni precum Boris Brovtsyn, Corinne Chapelle și Răzvan Popovici. A susținut recitaluri în festivalul Aurora Chamber Music din Suedia alături de violistul Alexander Zemtsov; isaFestival din Austria alături de violonistul Peter Schuhmayer și violoncelistul Othmar Müller (doi dintre membrii Artis Quartett); Festivalul internațional de muzică de cameră SoNoRo; Institutul Cultural Român din Viena; Ateneul Român. A participat în calitate de bursier la Academia ICon Arts Roma 2015, unde a urmat cursurile de muzică de cameră ale violoncelistului Adrian Mantu (din Cvartetul ConTempo).

Biroul de presă
www.fge.org.ro