Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Introducere în muzica clasică, împreună cu Marius Constantinescu

Publicat: miercuri, 27 Aprilie 2016 , ora 9.10
Miercuri, 11 mai 2016, ora 18.30, la Librăria "Syntagma" din București, începe un curs cultural ce are toate șansele să marcheze agenda capitalei.

Găzduit de jurnalistul de televiziune Marius Constantinescu, unul dintre cei mai învățați și carismatici tineri intelectuali de la noi, cursul "Bach, Mozart, Beethoven. O introducere în muzica clasică" se adresează tuturor acelora care doresc să se familiarizeze cât de cât cu viețile și operele acestor mari creatori: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven. În număr de trei, prelegerile au un accentuat caracter introductiv, ideea de bază a cursului putând fi rezumată prin formula "ce ar trebui să știu despre muzica clasică, dacă abia acum încep să o descopăr". E un curs destins, de inițiere, destinat oamenilor inteligenți și curioși, dar lipsiți de instrucție în domeniu.

Jurnalist, prezentator, producător TV, traducător, Marius Constantinescu s-a făcut cunoscut prin emisiunile sale de la televiziunea publică ("Profil. Poveste. Personaj", "V... de la vizual", "Marile picturi ale lumii"). A realizat interviuri cu personalități precum Luciano Pavarotti, Salman Rushdie, Andrei Șerban, Virginia Zeani, Antonio Pappano, Amos Oz, Hélène Grimaud, Radu Paraschivescu, Bertrand Duchaufour, Eric-Emmanuel Schmitt, Ion Marin, Alex. Leo Șerban, Jordi Savall, Anne-Sophie Mutter. Din 2005, a fost legat de fiecare ediție a Festivalului Internațional George Enescu, realizând interviurile (unele dintre ele, exclusivități naționale) cu cei mai importanți artiști invitați. A publicat câteva cărți (între care și Cortez, un alt fel de biografie a mezzo-sopranei Viorica Cortez) și semnează editoriale de art & lifestyle.

Proiect al Inițiativei CALDERON, unul dintre cele mai puternice grupuri de acțiune culturală din București, evenimentul "Bach, Mozart, Beethoven. O introducere în muzica clasică" beneficiază de o descriere completă pe pagina de Internet a organizației (vezi linkul de mai jos). Modalitatea de înscriere e simplă: cei interesați de curs trebuie să trimită un mesaj cu textul "Vreau să particip" la adresa info@calderon.at. Vor primi, apoi, toate detaliile necesare (calendar, taxă de participare, modalitate de plată etc.)