Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Festivalul Jazz in Church la a patra ediție: 30 martie - 3 aprilie 2016

Publicat: miercuri, 3 Februarie 2016 , ora 14.08

După trei ediții sold-out, festivalul Jazz in Church revine anul acesta cu un line-up de excepție și o serie de evenimente speciale. Ca în fiecare an, în Biserica Evanghelica C.A. din București vor performa legende ale jazz-ului european, precum John Surman - unul dintre cei mai emblematici reprezentanți ai jazz-ului de avangardă, sau Palle Mikkelborg - vârf de lance pe scena jazz-ului progresiv european.

Pentru prima oară la Jazz in Church sunt invitate două trio-uri de primă mărime ai scenei de jazz new-yorkeze: Sylvie Courvoisier, Drew Gress & Kenny Wollesen - un trio renumit și așteptat în concerte pentru fabuloasa sa dinamică, așternută pe partitură de lider-ul grupului, pianista Sylvie Courvoiser. Un alt trio este condus de Lionel Loueke, alături de Massimo Biolcati și Ferenc Nemeth - prezența lor va fi plină de ritm, căci armoniile jazz-ului modern sunt combinate cu elemente de muzică tradițională vest-africană și inflexiuni vocale inedite.

Scena de jazz românească este reprezentată de George Natsis, Adrian Flautistu, Vlad Popescu, Toma Dimitriu, Dan Alex Mitrofan, Adi Stoenescu, Tavi Scurtu și Iordache.

În plus față de edițiile precedente, festivalul va avea o seară dedicată persoanelor cu dizabilități, aducând un omagiu minunatului artist Michel Petrucciani. George Natsis, Adrian Mircea Flautistu și Vlad Popescu se reîntâlnesc la Jazz in Church pentru un concert ce va celebra bucuria muzicii și importanța accesului la cultură pentru fiecare individ. Intrarea la acest concert este liberă, 100 de locuri fiind reținute pentru persoanele cu dizabilități printr-un parteneriat cu Autoritatea Națională a Persoanelor cu dizabilități și Asociația Help Autism.

De asemenea organizatorii au pregătit un concert și pentru cei mici: sâmbătă dimineață la ora 11.00 va avea loc matineul cu intrare liberă Jazz for Kids prin care copiii și părinții deopotrivă vor avea o întâlnire interactivă și plină de ritm cu jazz-ul și improvizația muzicală.


Programul festivalului:


30 martie, ora 19.00:

"100 Hearts" George Natsis / Adrian Flautistu / Vlad Popescu (intrare liberă)

31 martie, ora 19.00:

Michel Godard / Bruno Helstroffer / Lucas Niggli

Tord Gustavsen / Simin Tander / Jarle Vespestad


1 aprilie, ora 19.00:

Ernst Reijseger / Harmen Fraanje

Sylvie Courvoisier / Drew Gress / Kenny Wollesen


2 aprilie:

ora 11.00 "JAZZ FOR KIDS" Mihai Iordache / Dan Alex Mitrofan / Adi Stoenescu / Tavi Scurtu

ora 19.00 Lionel Loueke / Massimo Biolcati / Ferenc Nemeth

John Surman / Vigleik Storaas


3 aprilie, ora 19.00:

Toma Dimitriu / Daniel Torres

Edouard Ferlet

Palle Mikkelborg / Jakob Bro


Festivalul este organizat de asociația JAZZ.RO, în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. din București. Festivalul se bucură pt al doilea an consecutiv de Patronajul Excelenței sale, Domnul Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elveției în România.

Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro și în rețelele magazinelor. Prețul unui bilet este de 100 lei pe seară sau 300 lei abonament pentru serile din 31 martie si 1,2,3 aprilie.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să-l contactați pe Cristian Moraru, director executiv JAZZ.RO, la adresa de e-mail office@jazz.rosau telefon 0730.106.801