Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Recital de flaut în cadrul Stagiunii de marți seara. Ioana Bălașa, flautistă a Filarmonicii 'George Enescu' din București, a avut șansa de a cânta

Publicat: joi, 21 Ianuarie 2016 , ora 9.20

Din anul 2014, Ioana Bălașa este flautistă a Filarmonicii "George Enescu" din București și a avut șansa de a cânta sub bagheta unor dirijori renumiți, precum Cristian Măcelaru sau Leo Hussein. Debutul în calitate de solistă pe scena Ateneului Român a fost în cadrul stagiunii muzicale educative «Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica»

Ioana Balașa colaborează în diverse proiecte artistice și alături de alte orchestre importante - Virtuozii din București, dirijată de maestrul Horia Andreescu, Orchestra Română de Tineret, condusă de dirijorul Cristian Mandeal - și este implicată frecvent în stagiunile Cameratei Regale.

"Stagiunea de marți seara"
Marți, 26 ianuarie, ora 19.00
Sala Mică

IOANA BALAȘA - flaut
VERONA MAIER - pian

În program:
Carl Reinecke - Sonata "Undine" pentru flaut și pian
Serghei Prokofiev - Sonata op. 94 pentru flaut și pian 

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro


Experiența acumulată de Ioana Balașa până acum se datorează și faptului că, proaspătă absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, câștigă în 2011 postul de flautistă a Filarmonicii "Mihail Jora" din Bacău. În cei trei ani petrecuți acolo a avut o intensă activitate orchestrală, participând la concerte atât în țară, cât și în turneele din afara României (Italia, Germania). Tot în această perioadă devine membră a trio-ului de suflători "Echo", alături de care își îmbogățește experiența camerală. Printre alte activități camerale se numără participarea la Festivalul de muzică de cameră de la Gizycko (Polonia), în cadrul căruia susține concerte alături de organistul polonez Wiktor Brzuchacz.

În calitate de solistă susține concerte cu orchestra Filarmonicii "Mihail Jora", Orchestra de Barockeri a Universității Naționale de Muzică din București. A debutat la 15 ani pe scena Ateneului din Bacău cu concertul pentru flaut, harpă și orchestră de W.A. Mozart.

De-a lungul timpului a participat la numeroase cursuri de măiestrie ale unor importanți flautiști: Jean-Claude Gerard (Franța), Erwin Klambauer (Orchestra Simfonică Radio din Viena), Michael Cox (Orchestra Simfonică BBC), Emily Beynon și Kersten McCall (Orchestra Regală Concertgebouw Amsterdam). În cadrul primei ediții a Festivalului « Sergiu Celibidache », s-a numărat printre participanții activi ai masterclass-ului profesorului Martin Kofler.

În cel de-al treilea an de studii a beneficiat de o bursă Erasmus, fiind admisă la Conservatorul din Strasbourg, sub îndrumarea flautistului Mario Caroli.

În prezent face un master în muzică de cameră la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa conf. univ. dr. Verona Maier.

Biroul de presă
www.fge.org.ro