Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Twin Arts încheie seria Jazz Night Out din 2015 cu două concerte de excepție!

Publicat: marți, 24 Noiembrie 2015 , ora 15.33
Joi, 26 noiembrie, Trio-ul pianistului Brad Mehldau va concerta la Sala Radio.

Nominalizat de cinci ori la Premiile Grammy, muzicianul american era un obișnuit al scenelor și turneelor încă din studenție, făcând parte din quartet-ul lui Joshua Redman împreună cu basistul Christian McBride și bateristul Brian Blade.

Din 1992 este liderul propriului Trio, dar experimentează și dincolo de această formulă. În 2002 lansează albumul Largo, la care își aduc contribuția muzicieni de muzică clasică sau rock. Totodată, înregistrează și pleacă în turneu cu celebrul chitarist Pat Metheny, compune pentru cântărețele de opera Renée Fleming și Anne Sofie von Otter, cântă la clape cu virtuozul baterist Mark Guiliana în duo-ul Mehliana, ce a făcut deja istorie pe scenele marilor festivaluri ale lumii.

Multitudinea de premii câștigate îl așează fără drept de apel printre starurile jazz-ului contemporan, Mehldau primind premiul Down Beat's Readers Poll în 1999, 2000, 2002, 2004, 2007, 2011, și 2012, dar și premiul Miles Davis în 2006.

În aceasta toamnă Brad Mehldau și-a lansat un box set de 4 cd-uri intitulat "10 Years Solo Live" și care conține piese din 19 concerte din Europa ce au avut loc între 2004-2014.

Pe 26 noiembrie, Brad Mehldau va urca pe scena Sălii Radio alături de bateristul Jeff Ballard și basistul Larry Grenadier, doi instrumentiști la fel de valoroși precum liderul Trio-ului din care fac parte.

6 decembrie vine cu un cadou pentru cinefili și melomani, deopotrivă. Antonio Sanchez & Migration concertează la Jazz Night Out.

Compozitorul coloanei sonore a filmului Birdman, Antonio Sanchez, câștigător a 4 premii Grammy, concertează în premieră în România, la Sala Radio.

Sanchez cântă la tobe de la vârsta de 5 ani, și a studiat la Berklee College of Music și New England Conservatory de unde a absolvit cu Magna Cum Laude în Jazz Studies. Are un master în Jazz Improvization, iar primul său album solo (2007) a fost înregistrat alături de Pat Metheny (în al cărui grup cântă de 15 ani), Chick Corea, Chris Potter, David Sanchez și Scott Colley.

În 2014 Antonio Sanchez a compus coloana sonoră a filmului american Birdman (câștigător a 4 premii Oscar) - al regizorului Alejandro González Iñárritu (Biutiful, Babel), creație care i-a adus o nominalizare la Golden Globe pentru Best Original Score, dar și premiul Soundtrack Stars la Venice Film Festival.

Pe 24 octombrie 2015 Antonio Sanchez a câștigat premiile "Best Original Film Score of The Year" pentru pelicula Birdmanși "Discovery of the Year" oferite de The World Soundtrack Academy într-un eveniment ce are loc anual in Gent, Belgia.

Grupul Antonio Sanchez-tobe, Seamus Blake-saxofon, John Escreet-pian, Matt Brewer-contrabas va prezenta în premieră la Jazz Night Out noul album, Meridian Suite, o călătorie electro acustică ce integrează elemente de rock și improvizație, pe un drum nebătătorit al jazz-ului modern.

Biletele pentru aceste evenimente costă 95, 135, 155 de lei în funcție de categorie și pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti și Humanitas) și online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro și paginile de Facebook Twin Arts și Jazz Night Out.

Video https://www.youtube.com/watch?v=gUhEZOu-kkg

https://www.youtube.com/watch?v=tUC98v_r-yc