Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Nebunie și fantezie cu flautistul Matei Ioachimescu la Muzeul Național 'George Enescu'

Publicat: vineri, 16 Octombrie 2015 , ora 9.03

Flautistul Matei IOACHIMESCU revine la București în data de 22 octombrie 2015, ora 18.00, în Salonul de muzică al Palatului Cantacuzino din cadrul Muzeului George Enescu, cu un recital de flaut solo, intitulat sugestiv "Nebunie și Fantezie". Folosește ca platformă de bază pentru prima parte a recitalului (Nebunia), ciclul de variațiuni "Les Folie d'Espagne" ale compozitorului francez baroc Marin Marais, iar în partea a doua (Fantezia), o selecție de fantezii pentru flaut solo ale compozitorului Georg Philipp Telemann. Pe parcurs sunt inserate piese modernecu caractere diferite, de la ethosul compozitoarei Doina Rotaru, la pasiunea tango-ului lui Piazzolla sau demonstrații de virtuozitate în stil blues-rock.

Numit în anul 2013 "Ambasador al integrării" de Ministerul de Externe al Austriei, flautistul Matei IOACHIMESCU susține concerte diverse, prezentând programe de mare succes în Europa și Asia. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este deținător al mai multor distincții și burse și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa. Instrumentul pe care cântă este un flaut din aur al producătorului japonez Muramatsu.

Biletele se pot achiziționa în ziua concertului din incinta Muzeului Național "George Enescu". Pentru detalii, vizitați www.georgeenescu.ro.