Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Tango… pasiune la palat

Publicat: marți, 26 Mai 2015 , ora 8.59

Pentru prima dată tango-ul, genul emblematic argentinian, pătrunde în spațiile încărcate de istorie ale Castelului Peles și Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia. Cu ocazia ediției a II-a a Turneului Național " Vă place Tango?", violoncelistul Răzvan Suma, alături de Analia Selis - voce și Julio Santillán - chitarist și compozitor vor concerta sâmbătă, 30 mai, ora 16.00, la Sinaia, în cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii și duminică, 31 mai, ora 12.00 în închiderea ediției a IV-a a Mogoșoaia ClasicFest.

"Vă place Tango?" - 2015, aduce o noutate conceptuală turneului: pe lângă aranjamentul inedit pentru violoncel, chitară și voce, repertoriul a fost extins pentru a cuprinde alături de piese celebre semnate de cei mai cunoscuți compozitori ai genului - Astor Piazzolla, Carlos Gardel și Sebastián Piana -interpretate în stilul tradițional original, creații compuse de Julio Santillán și o serie de tangouri din repertoriul de gen românesc.

Cei trei muzicieni sunt nume bine cunoscute pe scenele românești și internaționale. Violoncelistul Răzvan Suma, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, a susținut sute de recitaluri și concerte în România și în străinătate. A evoluat, alături de pianistul spaniol Josu Okiñena, în săli prestigioase ca Auditorio Nacional de Madrid și Teatro Colon din Buenos Aires și a colaborat cu nume sonore ale scenei artistice internaționale: Maxim Vengerov, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Christian Badea sau Misha Katz.

Originară din Argentina, Analia Selis a devenit în ultimii ani una dintre cele mai cunoscute și apreciate voci exotice din peisajul muzical românesc. A fost invitată să deschidă evenimente muzicale de înaltă ținută artistică - concertele susținute în România de Buena Vista Social Club, Juanes, Natalie Imbruglia, Septeto Nacional de Cuba. Analia este cunoscută publicului din România mai ales pentru promovarea inspirată, adesea cu elemente de scenografie autentică, a muzicii din țara ei natală, Argentina.

Compozitor, chitarist și orchestrator argentinian, Julio Santillán a înregistrat peste 40 de CD-uri cu muzicieni din întreaga lume. A început studiile muzicale în Argentina pentru a le continua ulterior la Berklee College of Music din Boston (Statele Unite). A lucrat, ca orchestrator și compozitor, pentru spectacole de teatru, filme, înregistrări și concerte live ale unor artiști de primă mărime din SUA și Europa. În abordările sale componistice, combină elemente ale muzicii tradiționale argentiniene cu jazz și muzică clasică.


Pentru mai multe detalii despre turneul național "Vă place Tango?" - consultați pagina www.razvansuma.com , dar și site-urile: http://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/ și http://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com

Accesul la Castelul Peleș se face pe bază de invitație, care poate fi obținută completând un formular pe site-ul http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-iii-editia-a-v-a/