Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Distribuție internațională în 'Flautul Fermecat' la Opera Comică pentru Copii

Publicat: miercuri, 22 Aprilie 2015 , ora 15.12

China, Franța, Cipru, Bulgaria, Turcia, Albania și România - acestea sunt țările de proveniență ale soliștilor din "Flautul Fermecat", spectacolul a cărui premieră are loc vineri, pe 24 aprilie 2015, de la ora 19:00, la Opera Comică pentru Copii.

Din distribuția internațională a operei "Flautul fermecat", de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder, fac parte soliștii Plamena Anghelova (Bulgaria) și Gloria Tronel (Franța), ambele interpretând-o pe Regina Nopții; Margarita Antoniadou (Cipru), în rolul primeia dintre cele trei Doamne, Gjergji Mani (Albania), care-l interpretează pe Tamino, Samuel Alper Adiguzel (Turcia), în rolul lui Sarastro, și Fang Shuang (China), în rolul lui Papageno.

Opera ilustrează povestea tânărului prinț Tamino, care, în căutarea iubitei sale, iese din noapte spre lumină, călăuzit de trei copii. Cu ajutorul flautului său fermecat, el trece cele trei probe importante: Tăcerea, Focul și Apa. Răsplata va fi pe măsură: va intra alături de Pamina în templul înțelepților. Atotputernica Regină a Nopții va fi astfel învinsă de tinerețe, iubire și adevăr.

Această producție poartă semnătura regizorului Cristian Mihăilescu, a scenografei Viorica Petrovici și a coregrafului Cătălin Caracaș, conducerea muzicală fiind asigurată de dirijorul Ciprian Teodorașcu. De asemenea, coregrafia grupului de copii este realizată coregrafa Jaqueline Bratu.

Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două noi producții: "Fetița cu chibrituri" (balet, premiera pe 5 iunie) și "Münchhausen", de Dan Dediu(operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu"). Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro - cu 48 de ore înainte de spectacol - și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) - cu o oră înaintea începerii spectacolului - în limita locurilor disponibile.