Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Violonistul Emilian Piedicuță, concertmaestrul orchestrei Düsseldorfer Symphoniker, în recital la Ateneul Român

Publicat: luni, 30 Martie 2015 , ora 10.02

Emilian Piedicuță a studiat la Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din București, la clasa de vioară a lui Daniel Podlovschi. După ce, un timp, activează în calitate de concertmaestru la Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", în anul 1981 se hotărăște să părăsească țara. După stabilirea sa definitivă în Germania a colaborat cu orchestre precum Symphoniker Hofer, Württembergische Reutlingen Philharmonie și Filarmonica Duisburg.

S-a perfecționat la cursurile de muzică de cameră susținute de membrii cvartetului Amadeus, la Köln și la Londra.

În domeniul muzicii de cameră a colaborat cu muzicieni de prestigiu, printre care Homero Frances, Menahem Pressler, Frans Helmerson, Ana Chumachenko. Cvartetul Orpheus, al cărui membru a fost din 1987 până în 2002, este laureat al mai multor concursuri internaționale: Roma - Valentino Bucchi (1998), München - Karl Klinger (1990), Osaka (1993) și a avut o bogată activitate concertistică în Europa, America și Japonia.

Emilian Piedicuță a studiat și dirijatul, cu maeștri precum Hans Wallat, cu care a luat timp de cinci ani lecții particulare, cu Salvador Mas Conde (în Austria) și cu Jorma Panula (în Germania). Frecvent, colaborează cu orchestre din România, dirijând la Sibiu, Satu-Mare, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureș, dar și cu Orchestra de Cameră "Folkwang Essen" și orchestra Conservatorului din Wuppertal. În prezent, este și un apropiat colaborator al dirijorului de onoare de la orchestra Düsseldorfer Symphoniker, Hans Wallat.

Din 1987 Emilian Piedicuță deține funcția de concertmaistru al orchestrei Düsseldorfer Symphoniker, iar din 1999 predă la Hochschule fur Musik Köln-Aachen-Wuppertal.

Recital cameral
Marți, 31 martie 2015, ora 19:00, Sala Mare

Emilian Piedicuță - vioară
Clementina Ristea-Ciucu - pian
Program:
* Béla Bartók - Rapsodia nr. 1, Sz. 87
* Serghei Prokofiev - Sonata nr. 2, în re major, op. 94a
* Johannes Brahms - Sonata nr. 1, în sol major, op. 78

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Luni - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro