Arhivă : Agenda de concert Înapoi
Membri ai Filarmonicii 'George Enescu' în recital
În săptămâna 23 -29 martie 2015, câțiva dintre cei mai buni membri ai Orchestrei Simfonice și ai Corului Filarmonicii "George Enescu", apar în fața publicului în recitaluri camerale. Ei sunt violoncelistul Dan Cavassi, harpistul Ion Ivan-Roncea, soprana Geanina Munteanu și violonista Raluca Voicu Arnăuțoiu.
Violoncelistul Dan Cavassi este, din partea tatălui, a patra generație de muzicieni. Încă din timpul studiilor, pune bazele unui cvartet de coarde cu care concertează, participă la seminarii și cursuri internaționale (Pecs, Weimar, Bayreuth, Paris), și obține primele premii. Lucrează la Paris și la Geneva cu mari maeștri ai violoncelului. Reușește prin concurs la Filarmonica "George Enescu », unde activează și în prezent (din 1984, ca prim-violoncelist). Din 1972, cîntă și în prestigiosul cvartet Muzica și participă la festivaluri renumite în întreaga lume. În 1980, formează cvartetuli Pro Muzica, recunoscut imediat de critica de specialitate, atât în țară, cât și în străinătate, apreciere concretizata și prin obținerea unor premii la concursuri de la Roma, Paris, Colmar.
După absolvirea Universității Naționale de Muzică din București, în 1971, harpistul Ion Ivan-Roncea s-a impus ca unul dintre cei mai apreciați artiști români, afirmîndu-se prin concerte și recitaluri, atât în țară cât si în străinătate.
A colaborat cudirijori de mare prestigiu ca: Sergiu Celibidache, Seiji Ozawa, Ghenady Rodjetsvensky, Horst Stein, Sir Charles Groves, Erich Bergel, Pierre Bartholomee, Sergiu Comissiona, Edvard Civjel, Ronald Zollman, Mendi Rodan, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Emil Simon, Ion Baciu, Lucas Karitinos, Ion Marin. A susținut cursuri în Grecia, Ungaria, Franta, Olanda, Marea Britanie, Cehia, Austria, Serbia, Moldova, Italia, Rusia, S.U.A. și a fost invitat in Juriile Concursurilor Internaționale de Harpă din Israel, Cardiff, Weikersheim, Geneva, Chișinău, "A.S.T.H"-Lyon, "Lily Laskine"-Dauville, "Salvi"-Saluzzo, "Josef Reinl"-Munchen/Viena, "Martine Geliot"-Lille, ARD- Munchen și Belgrad. Este solist instrumentist al Filarmonicii bucureștene și profesor la Universitatea Națională de Muzică din București.
Geanina Munteanu s-a născut la Târgu-Jiu. În 1995 este admisă la secția canto a Universității Naționale de Muzică din București, având privilegiul de a fi studenta Georgetei Stoleriu, datorită căreia descoperă comorile muzicii vechi și ale celei vocal-simfonice. A colaborat cu mai multe filarmonici din țară, a participat la festivaluri internaționale din România și Franța. Face parte din Corul Filarmonicii " George Enescu" cu statutul de solist. Deține premii la concursuri românești (Jora, Perlea) și din străinătate (Polonia - B. I. M.). Are un repertoriu în continuă extensie. Este membră a formației de muzică veche Collegio Stravagante. În 2001, a obținut o bursă la Academia europeană de muzică barocă de la Ambronay - Franța, unde a studiat cu Christoph Rousset și Monique Zanetti.
Raluca Voicu-Arnăuțoiu este astăzi conferențiar universitar doctor la Universitatea Națională de Muzică din București, dar în perioada 1982-2000 a fost violonistă în Orchestra Filarmonicii "George Enescu". În anul 2004 a obținut titlul de doctor în muzică cu teza Sonata de vioară de la Debussy la Enescu. A susținut zeci de concerte în țară și în străinătate. Este îngrijitor de ediție al volumului George Enescu, poet și gânditor al viorii de George Manoliu apărut la Editura Ars Docendi - Universitatea din București. La aceeași editură a publicat în anul 2011 "Muzicieni români - biografii ascunse în arhive" (vol. I), iar în 2012, Sonatele pentru vioară și pian de Béla Bartók - repere de analiză pentru o interpretare elevată și Sergiu Celibidache privit prin cortina de fier.
Cele două recitaluri în care îi veți putea asculta sunt programate marți și sâmbătă 28 martie 2015.
Marți, 24 Martie 2015, ora 19:00, Sala Mare
Dan Cavassi - violoncel
Ion Ivan-Roncea - harpă
În program lucrări de Antonio Vivaldi, Marin Marais, Johann Sebastian Bach, William Croft, GeorgFriedrich Handel, Luigi Boccherini, Maria-Theresia von Paradis, Jules Massenet, Edward Elgar, Claude Debussy, Olivier Messiaën , Enrique Granados
Recital cameral
Sâmbătă, 28 martie 2015, ora 19:00, Sala Mică
Geanina Munteanu - mezzosoprană
Raluca Voicu - vioară
Manuela Giosa - pian
Cu participareaviolonistului Mihail Ghiga
În program lucrări de Adina Dumitrescu, Johann Sebastian Bach, Olivier Messiaen, Gustav Holst, Rebecca Klarke.
Biletele se pot procura de la casa de bilete a Ateneului Român. Program: Luni - Vineri 12:00 - 19:00. Telefon: 021.315.68.75. Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro.