Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Liviu Prunaru și Valentina Svyatlovskaya în Stagiunea Regală

Publicat: luni, 16 Martie 2015 , ora 9.55

Sub Inaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României
Duminică, 22 martie 2015, Ateneul Român, ora 19:00

CAMERATA REGALĂ
Soliști: LIVIU PRUNARU și VALENTINA SVYATLOVSKAYA

In program:
Antonio Vivaldi - "Anotimpurile"
Astor Piazzolla - "Anotimpurile"

Cel de-al treilea concert din Stagiunea Regală propune o incursiune în ciclul de concerte "Anotimpurile" scrise de compozitorul din epoca barocă, Antonio Vivaldi si cele ale compozitorului din epoca modernă, Astor Piazzolla. Soliștii acestui concert sunt Liviu Prunaru și Valentina Svyatlovskaya.

Concert-maestru în una dintre cele mai prestigioase orchestre simfonice din lume - Royal Concertgebouw, Liviu Prunaru și-a construit o bogată carieră internațională în urma aparițiilor solistice alături de orchestre renumite și a câștigării unor importante premii în competițiile: Concursul Internațional "Regina Elisabeta", Eugen Ysaye, Juilliard Mendelssohn.
Printre profesorii cu care a studiat îi menționăm pe Alberto Lysy și Dorothy DeLay. Cariera sa solistică internațională în plină ascensiune cuprinde colaborări cu cele mai importante orchestre din lume, precum Royal Philarmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, Orchestre National de Belgique, Orchestra Filarmonica din Atena, Orchestra Mayo din Buenos Aires, Orchestra de cameră din Indianapolis.
In paralel cu activitatea sa artistică este implicat și în domeniul pedagogic. In anul 2010, a fost numit director artistic al Academiei Internaționale de Muzică "Menuhin" în Elveția.

Valentina Svyatlovskaya este deținătoarea unui impresionant palmares competițional, dintre care amintim Premiul al II-lea la Concursul Internațional "Rodolfo Lipizer", unde i s-a acordat (pentru interpretarea deosebită a unor lucrări de Bach și Mozart) inclusiv Premiul Special, Premiul al II-lea la Concursul Internațional "Valsesia Musicale", Premiul I la Concursul "R. Molinari" din Gstaad și finalistă la Concursul Internațional "Regina Elisabeta".
A studiat la Conservatorul din Sankt Petersburg si a susținut mai multe concerte cu Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, în Elveția, Marea Britanie și Germania. In perioada 2000 - 2007, Valentina Svyatlovskaya-Prunaru s-a perfecționat la Academia "Menuhin" din Gstaad (Elveția), sub îndrumarea apreciaților violoniști Alberto Lysy și Liviu Prunaru.
Din anul 2007, este membră a renumitei orchestre Royal Concertgebouw din Amsterdam.

Parteneri: Filarmonica "George Enescu", Elite Art Club Unesco.

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Liternet, Statuidedaci.ro, Calendar Evenimente, Outdoor & Indoor Advertising, 4arte, Societatesicultura, Orașul Meu.