Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Doi tineri artiști în recital: violoncelistul Octavian Lup și pianistul Andrei Licareț

Publicat: luni, 16 Martie 2015 , ora 9.55

Cu recitaluri și concerte în România: București, Cluj, Timișoara, Târgu Mureș, Tulcea, Botoșani, Arad, Constanța, Brașov, Iași, Sibiu, Sinaia etc. și în țări precum: Ungaria, Spania, Maroc, Israel, Elveția, Austria, Franța, Olanda... violoncelistul Octavian Lup este unul dintre tinerii muzicieni români cu mari șanse de reușită pe plan internațional. În anul 2012, Octavian a intrat în latura improvizației în muzică, fiind reprezentantul Universității Naționale de Muzică din București la Haga, unde a avut loc un stagiu intensiv de două săptămâni, în compania celor mai sonore nume din domeniul improvizației.

În 2012 este selectat să participe ca membru activ la Kronberg Academy cello masterclass, iar în 2014 se clasează între primii șase violonceliști ai concursului George Enescu ajungând până în semifinală.

Octavian Lup este câștigătorul selecției naționale "Eurovision Young Musicians", în finala de la Lucerna, Elveția și a fost distins cu Premiul II la concursul internațional "David Popper", Ungaria. În anul 2010 devine absolvent al Universității Naționale de Muzică din București la clasa maestrului Marin Cazacu și își continuă studiile la Conservatorul Național Superior din Paris, unde îi are ca mentori pe celebrii violonceliști Roland Pidoux și Xavier Phillips. În prezent este doctorand în anul III la Universitate Națională de Muzică București.

Considerat drept un artist care "se aventurează până în miezul muzicii" (România Literară) și a cărui "bogată maturitate artistică și profunzime depășesc limitele unei simple capacități" (L'Unione Sarda), pianistul Andrei Licareț este deja un nume afirmat. A susținut concerte și recitaluri în orașe importante din Europa și din Statele Unite. A obținut Premiul I la concursurile Jeunesses Musicales și București Yamaha și a fost distins cu Premiul Lory Wallfisch. De asemenea, a primit Premiul II la Concursul Tel-Hai și Concursul Concertelor Shreveport. Recent, Andrei Licareț a obținut diploma de Graduate Performance Diploma și Artist Diploma la Conservatorul Peabody, unde a studiat cu ilustrul Leon Fleisher, muzician care promovează în rândul discipolilor săi moștenirea pianistică preluată de la Beethoven.

Cei doi tineri muzicieni apar împreună pe scena Sălii mici a Ateneului Român, în cadrul Stagiunii de marți seara, într-un program ambițios menit a le pune în valoare calitățile de interpreți de muzică de cameră.


Stagiunea de marți seara

Marți, 17 Martie 2015, ora 19:00, Sala mică

Octavian Lup - violoncel
Andrei Licareț - pian

Program:

Ludwig van Bethoven - Șapte variațiuni pe o temă de Mozart, WoO46

Franz Schubert - Sonata "Arpeggione"

Frederic Chopin - Andante spianato și Marea poloneză, op. 22

Robert Schumann - Piese fantezie, op. 73

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român
Program: marți - vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări on line va rugăm accesați www.fge.org.ro