Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Felicia Greciuc - recital în cadrul Stagiunii de marți seara

Publicat: luni, 26 Ianuarie 2015 , ora 10.23

Stagiunea de marți seara oferă deseori scena Sălii mici a Ateneului Român membrilor Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu". În programe camerale ambițioase, aceștia doresc să se prezinte publicului și în ipostază solistică. Astfel, în recitalul din 27 februarie o veți putea cunoaște pe oboista Felicia Greciuc.


Marți, 27 Ianuarie 2015, ora 19:00, Sala mică

Felicia Greciuc - oboi
Cristina Popescu Stănești - pian

Program:
Georg Philipp Telemann
- Fantezia nr. 1, nr. 3, nr. 12 pentru oboi solo
Domenico Scarlatti - Trei sonate pentru pian
Carl Philipp Emanuel Bach - Sonata pentru oboi și pian, WQ 135
Francis Poulenc - Sonata pentru oboi și pian
Maurice Ravel - Alborada del Gracioso
Antal Dorati - Duo Concertante
Coproducători: Radio România Muzical, Radio România Cultural

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: marți - vineri 12:00 - 19:00 Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro


Felicia Gabriela Greciuc

… oboistă a Filarmonicii George Enescu - București, este absolventă al Colegiului Național de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Suceava și a Universității Naționale de Muzică din București, la clasa conf.univ.dr. Florinel Ionoaia și aprofundează studiul oboiului sub îndrumarea unor maeștrii precum: Emanuel Abbuhl, Matthias Backer, Christian Smith, Diego Dini-Ciaci, Gareth Hulse, Richard Simpson, Joris Van den Hauwe.

Tânăra oboistă a participat la numeroase competiții naționale și internaționale, obținând nenumărate premii printre care enumerăm: Premiul "Best oboe player residing in Romania" și premiul "Best contestant attending a Romanian University" (2013) - Concursul Internațional "Gheorghe Dima" Cluj- Napoca; Premiul I (2010) - Concursul Internațional "Sigismund Toduță" Deva; Premii I și II (2004 -2008) - Concursul Internațional "Emanoil Elenescu" Piatra Neamț.

A susținut recitaluri de oboi, muzică contemporană, muzică de cameră pe marile scene bucureștene. A apărut, de asemenea între anii 2006 - 2014, ca solistă, alături de filarmonici și orchestre naționale precum: Filarmonica Botoșani, Orchestra Universitaria UNMB, Orchestra Lanto Arte, Camerata Intermezzo, Orchestra de camera Philarmonia, bucurându-se de mari succese.


Pianista Cristina Popescu Stănești…

a studiat la Universitatea de Muzică din București, și la Staatliche Hochschule für Musik din Trossingen (Germania), cu maestrul Gabriel Amiraș. Studiile doctorale le-a finalizat în 2011, cu lucrarea intitulată "Concepția interpretativă în Miroirs și Gaspard de la Nuit de Maurice Ravel". Alegerea acestui subiect a fost determinată de realizarea integralei lucrărilor pentru pian-solo de Maurice Ravel (1992).

Repertoriul pianistei cuprinde numeroase partituri - atât solistice cât și camerale. A susținut concerte și recitaluri în România, Anglia, Grecia, Spania, Germania, SUA, a realizat înregistrări speciale la Radiodifuziunea Română și a participat la emisiuni radio-TV. De asemenea este în mod constant invitată în calitate de pianist acompaniator la cursuri de măiestrie și în calitate de pianist oficial la concursuri naționale și internaționale. În prezent este lector universitar doctor în cadrul departamentului Instrumente cu Claviatură și Muzică de Cameră, și este prodecanul Facultății de Interpretare Muzicală din Universitatea Națională de Muzică București.