Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Rigoletto' și 'Spărgătorul de nuci' - două spectacole transmise în direct la Grand Cinema & More

Publicat: luni, 15 Decembrie 2014 , ora 12.41

Spectacolul de operă "Rigoletto" de Giuseppe Verdi va fi transmis în direct la Grand Cinema & More, sâmbătă, 20 decembrie 2014 la ora 20:30.

Opera în 3 acte are la bază un libret de Francesco Maria Piave, care, la rândul său a fost adaptat după piesa Le roi s'amuse (Regele se amuză) de Victor Hugo. Celebra arie La Donna è mobile, reprezentativă pentru spectacolul "Rigoletto", a devenit una dintre cele mai faimoase pasaje de operă din istoria muzicii. Fragmentul a fost interpretat de către un număr impresionant de tenori de succes, precum Enrico Caruso, Miguel Fleta, Plácido Domingo sau Andrea Bocelli.

Rigoletto este o tragedie despre nedreptate socială și inegalitate, care îl are drept personaj principal pe bufonul cocoșat de la curtea Ducelui de Mantova. Spectacolul intens și plin de pasiune recreează stilul de viață nestăpânit al nobilimii italiene din secolul al XVI-lea.

Distribuția: Rigoletto - Simon Keenlyside; Gilda - Erin Morley; Ducele - Piotr Beczala. Dirijor - Myung-Whun Chung.

Grand Cinema & More va transmite în direct de la Teatrul Bolshoi unul dintre cele mai reprezentative spectacole de balet din lume, "Spărgătorul de nuci". Reprezentația de balet va putea fi urmărită duminică, 21 decembrie 2014, începând cu ora 16:45, la Grand Cinema & More, inclusiv la Grand VIP Studios.

"Spărgătorul de nuci" este un spectacol pentru întreaga familie, cu un libret adaptat de la basmul "Spărgătorul de nuci și Regele Șoarece" de E.T.A. Hoffmann și pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski. După o istorie de peste 120 de ani, aceasta a devenit una dintre lucrările de referință din domeniul baletului, sinonimă cu celebrarea sărbătorilor de iarnă.

Spectacolul este un basm modern despre iubirea ideală, ce explorează temele puterii și răului. "Spărgătorul de Nuci" spune povestea micuței Marie, care primește drept dar de Crăciun un spărgător de nuci din lemn. După ce, la miezul nopții, toate jucăriile prind viață, spărgătorul de nuci se transformă într-un prinț și pornește alături de Marie într-o aventură pe tărâmul bradului de Crăciun.

Coregrafie - Yuri Grigorovich. Scenogragie, costume - Simon Virsaladze. Dirijor - Pavel Klinichev.

Mai multe detalii despre stagiunea culturală de la Grand Cinema & More pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.