Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Opera 'Trubadurul', sub bagheta marelui Daniel Barenboim, va fi transmisă la Grand Cinema & More

Publicat: joi, 16 Octombrie 2014 , ora 12.10

Spectatorii se vor putea bucura de o producție excepțională, cu proiecții video suprarealiste și un joc fascinant de lumini

Grand Cinema & More va difuza spectacolul de operă Trubadurul, joi 30 octombrie, începând cu ora 20:00. Reprezentația pusă în scenă în anul 2013 la Opera din Berlin îl are în distribuție pe aclamatul tenor Placido Domingo, sub bagheta marelui dirijor Daniel Barenboim.

Spectacolul "Trubadurul", semnat de compozitorul Giuseppe Verdi, a avut premiera acum mai bine de 160 de ani și are un libret inspirat de tragedia "El Trovator" de Antonio Garcia Gutiérrez. Povestea se desfășoară în Spania secolului XV, în timpul războiului civil dintre susținătorii monarhiei și partizanii prințului de Urgel. Acțiunea începe la palatul Contelui de Luna, unde Ferrando, căpitanul oștilor, își ține soldații treji cu o poveste înspăimântătoare: o vrăjitoare bătrână, acuzată că i-a făcut farmece fratelui contelui, a fost arsă de vie. Azucena, fiica acesteia, a încercat să-și răzbune mama și l-a răpit pe fratele Contelui de Luna, un copil, pentru a-l arunca în flăcări. Însă, din greșeală, aceasta și-a aruncat propriul fiu în mijlocul focului. Cealaltă față a poveștii prezintă dragostea dintre Leonora, curteana prințesei de Aragon, și trubadurul Manrico, presupusul fiu al Azucenei. Unul dintre ofițerii prințului Urgel, Manrico se dovedește a fi adevăratul frate al Contelui de Luna. Povestea ia o turnură tragică, atunci când contele, îndrăgostit la rândul lui de Leonora, intră într-o confruntare pe viață și pe moarte cu Manrico pentru mâna acesteia.

Spectacolul se bucură de o distribuție de talie internațională, a cărei interpretare a fost aclamată de criticii din întreaga lume. Celebrul tenor Placido Domingo joacă pentru prima oară rolul Contelui de Luna, după decenii întregi în care a interpretat personajul Manrico. În rolul acestuia din urmă, a fost distribuit tenorul Gaston Rivero, apreciat pentru timbrul său grav și prezența dinamică. Rolurile personajelor principale feminine sunt jucate de două artiste de origine rusă: soprana Anna Netrebko conturează cu virtuozitate un portret convingător al Leonorei, în timp ce mezzosoprana Marina Prudenskaya excelează în rolul vulcanicei Azucena. Vocile maiestuase ale interpreților vor fi acompaniate de corul Staatsopernchor Berlin și orchestra Staatskapelle Berlin.

Opera Trubadurul este condusă de Daniel Barenboim, unul dintre cei mai mari dirijori din întreaga lume, al cărui palmares cuprinde mai multe premii Grammy, precum și onoruri din partea Coroanei britanice, și a Legiunii de Onoare franceze. Regia și scenografia sunt semnate de Philipp Stölzl, recunoscut pentru producțiile sale inovatoare. Decorul feeric al spectacolului pare desprins din basme, cu elemente moderne integrate în contextul istoric și proiecții video suprarealiste, acompaniate de lumini scenice captivante.

Pentru o experiență de vizionare unică, spectacolul de operă Trubadurul va fi transmis la Grand Cinema & More atât în sala 5, cât și la Grand VIP Studios.

Stagiunea culturală 2014-2015 a Grand Cinema & More cuprinde atât spectacole de operă, balet și teatru sau teatru pentru copii, cât și spectacole de improvizație și evenimente speciale. Grand Cinema & More continuă să ofere publicului o experiență culturală alternativă, care impune un nou standard în ceea ce privește divertismentul din oferta centrului comercial Băneasa Shopping City.

Mai multe detalii despre stagiunea culturală de la Grand Cinema & More pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.