Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Deschiderea stagiunii de marți seara 2014-2015

Publicat: joi, 9 Octombrie 2014 , ora 12.22
Pentru a șasea oară, proiectul Stagiunea de marți seara deschide un nou sezon. Așa cum ne-am propus dintru început, programele pe care le oferim și interpreții pe care îi propunem sunt tot atâtea pledoarii pentru genul muzicii de cameră de care, sperăm, publicul nostru se va apropia din ce în ce mai mult cu plăcere și cu bucurie. Printre invitații Stagiunii de marți seara se vor afla, din nou, pianiștii Florian Mitrea, student la Londra, de curând distins cu premiul II și Classical Concerto Prize la Concursul Internațional ARD, ediția 2014 de la München și Adela Liculescu, studentă la Viena, deținătoarea premiilor V și al premiului special Molly Joó-Máthé la Concursul Internațional de Pian BEETHOVEN, ediția 2013, Viena. Cu bucurie am salutat succesul cvartetului Solartis care, în urmă cu puține zile, a câștigat Premiul II și Premiul Dvorak la Concursul de Muzică de cameră de la Plowdiv. Cei patru instrumentiști excepționali vor concerta din nou pe scena Sălii mici a Ateneului Român, în cadrul Stagiunii de marți seara.

Ne-am dorit întotdeauna să putem oferi tinerilor muzicieni ce studiază în străinătate, șansa de a se putea prezenta în fața publicului românesc. Astfel, și în această stagiune 2014- 2015, i-am invitat pe pianiștii Dragoș Dumitriu și Aurelia Vișovan și pe violoncelistul Ștefan Cazacu, studenți la Viena, pe violonistul Francesco Ionașcu și pe pianistul Cristian Sandrin, studenți la Londra, pe violonistul Alexandru Mălaimare, student în SUA, pe pianista Sânziana Mircea și pe violonista Georgeta Iordache, studente la Köln.

Tineri instrumentiști români cu performanțe artistice notabile, alți oaspeți din străinătate și câțiva membri ai Orchestrei Simfonice a Filarmonicii "George Enescu", întregesc lista muzicienilor ce vor asigura buna desfășurare și, cu siguranță, succesul Stagiunii de marți seara 2014-2015.

Stagiunea se deschide cu un recital de clavecin susținut de Raluca Enea.

Stagiunea de marți seara

Marti, 14 octombrie 2014, 19:00-20:00

Ateneul Român, Sala Mică

RALUCA ENEA - clavecin

Program:

Jean Philippe Rameau

Din colecția Pièces de Clavecin - Edition intégrale - Les Indes Galantes - Balet, reduit a quatre grands concerts: Premier

Concert din colecția " Pièces de clavessin avec une methode pour la mechanique des doigts ": Suite en mi La Dauphine

Coproducători: Radio România Muzical, Radio România Cultural. Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român. Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00 . Telefon: 021.315.68.75. Pentru rezervari accesați site-ul www.fge.org.ro.