Arhivă : Agenda de concert Înapoi

The Met: Live în HD. Stagiunea 2014-2015 la The Light Cinema

Publicat: luni, 6 Octombrie 2014 , ora 14.13

Sezonul The Met: Live în HD din 2014-2015 va avea 10 transmisii în direct ale matineelor de sâmbătă la MET în cinematografe din întreagă lume. Sezonul HD se deschide pe 11 octombrie cu Macbeth și continuă cu Nuntă lui Figaro (18 octombrie), Carmen (1 noiembrie), Bărbierul din Sevilla (22 noiembrie), Maeștrii cântăreți din Nurnberg (13 decembrie), Văduva veselă (17 ianuarie), Povestirile lui Hoffmann (31 ianuarie), Iolanta și Castelul lui Barbă Albastră (14 februarie), Doamna lacului (14 martie) și Cavaleria rusticană și Paiațe (25 aprilie).


Programul The Met: Live în HD sezonul 2014 - 2015 la The Light Cinema

Giuseppe Verdi

Macbeth

11 octombrie 2014 // 19.55 // 3h15m

Anna Netrebko joacă cu mare îndrăzneală rolul mistuitoarei Lady Macbeth, iar Zeljko Lucic îl interpretează pe nebunul și criminalul general Macbeth. În producția lui Adrian Noble mai joacă Joseph Calleja în rolul nobilului Macduff și Rene Pape în rolul lui Banquo. Dirijor este Fabio Luisi.


Wolfgang Amadeus Mozart

Nunta lui Figaro

Producție Nouă

18 octombrie 2014 // 19.55 // 3h55m

Compozitor: Wolfgang Amadeus Mozart

Libret de: Lorenzo Da Ponte

Dirijor: James Levine/Edo de Waart

Producător: Richard Eyre

Director decor & costume: Rob Howell

Director lumini: Paule Constable

Coregraf: Sară Erde

Contesa Almaviva: Marina Poplavskaya/Amanda Majeski*

Susanna: Marlis Petersen/Danielle de Niese

Cherubino: Isabel Leonard/Serena Malfi*

Contele Almaviva: Peter Mattei/Mariusz Kwiecien

Figaro: Ildar Abdrazakov/Erwin Schrott

În nouă producție a capodoperei nemuritoare a lui Mozart, James Levine este dirijorul, iar Richard Eyre regizorul. Cel din urmă plasează acțiunea într-un conac din Sevilla în secolul 19, la sfârșitul anilor '20 în perioada epocii de aur. Elegantul bas-bariton Ildar Abdrazakov, în rolul lui Figaro, face parte dintr-o distribuție extraordinară în care îi mai găsim și pe Marlis Petersen în rolul logodnicei sale, Susanna, Peter Mattei în rolul contelui afemeiat, Marina Poplavskaya în rolul contesei suferinde și Isabel Leonard în rolul frumosului paj Cherubino. Regizorul de decor Rob Howell (Carmen, Werther) folosește un decor care se rotește pentru a da impresia unei acțiuni în continuă mișcare.


Bizet

Carmen

1 noiembrie 2014 // 18.55 // 3h40m

Uimitoarea producție a lui Richard Eyre după melodramă lui Bizet revine cu două dintre marile sale staruri, Elīna Garanca și Anita Rachvelishvili, care împart rolul principal al seducătoarei țigănci. Aleksandrs Antonenko, Roberto Alagna și Jonas Kaufmann îl interpretează pe rând pe iubitul disperat lui Carmen, Don Jose, iar Ildar Abdrazakov este Escamillo, toreadorul galant. Dirijorii sunt Pablo Heras-Casado și Louis Langree.


Gioachino Rossini

Bărbierul din Sevilla

22 noiembrie 2014 // 19.55 3h30m

În producția efervescență semnată Bartlett Sher a uneia dintre cele mai populare opere a lui Rossini, Isabel Leonard este frumoasa și curajoasa Rosina, care nu poate fi ținută sub cheie. Lawrence Brownlee este iubitul ei, Almaviva, iar Christopher Maltman este bărbierul Figaro. Dirijorul este Michele Mariotti.


Richard Wagner

Maeștrii cântăreți din Nurnberg

13 decembrie 2014 //19.00 // 6h

După o absență de opt ani, James Levine revine cu una dintre operele lui Wagner dirijând această comedie epică despre un concurs de cântece renascentiste care reunește un oraș. Johan Reuter, Johan Botha și Annette Dasch dețin rolurile principale ale acestei superbe distribuții internaționale.


Franz Lehar

Văduva veselă

Producție Nouă

17 ianuarie 2015 // 19.55 // 3h

Dirijor: Andrew Davis/Paul Nadler/Fabio Luisi

Producător: Susan Stroman*

Director decor: Julian Crouch

Director costume: William Ivey Long*

Director lumini: Paule Constable

Coregraf: Susan Stroman*

Hanna Glawari: Renée Fleming/Susan Graham

Valencienne: Kelli O'Hara*/Danielle de Niese

Danilo: Nathan Gunn/Rod Gilfry

Camille de Rosillon: Alek Shrader/Stephen Costello

Baronul Mirko Zeta: Thomas Allen/Alan Opie

Extraordinara Renee Fleming interpretează rolul seducătoarei care captivează întreg Parisul în fermecătoarea operetă a lui Lehar, văzută într-o nouă punere în scenă a regizoarei și coregrafei de pe Broadway, Susan Stroman (The Producers, Oklahoma!, Contact). Stroman și echipa sa, regizorul de decor Julian Crouch (Satyagraha, The Enchanted Island) și regizorul de costume William Ivey Long (Cinderella, Grey Gardens, Hairspray) au creat un decor art-nouveau care te duce cu gândul la artistele care cântau și dansau la legendarul Maxim. Nathan Gunn interpretează rolul principal, Danilo, iar Kelli O'Hara este Valencienne. Mezzosoprana Susan Graham preia rolul principal în următoarele spectacole. Dirijorii sunt Sir Andrew Davis și Fabio Luisi.

Opereta va fi interpretată în engleză, traducerea fiind făcută de Jeremy Sams. Cea mai cunoscută compoziție a lui Lehar a fost favorita publicului încă de la premieră ei din 1905 și conține multe piese faimoase cum ar fi "Cântecul Viljei," "Mă găsești la Maxim," și "Valsul văduvei vesele."

Interpretând rolul Hannei, văduva milionară din Paris, Renee Fleming va adugă un personaj nou repertorului său bogat de la Met de 22 roluri. Andrew Davis va dirija o distribuție din care fac parte Nathan Gunn (iubitul Hannei - Danilo); Alek Shrader (tânărul nobil Camille de Rosillon); Thomas Allen (intrigantul baron Zeta); și soprana Kelli O'Hara, care momentan joacă în noul musical de pe Broadway Podurile din Madison County și care își face debutul la Met în rolul soției cochete a baronului, Valencienne.


Jacques Offenbach

Povestirile lui Hoffmann

31 ianuarie 2015 // 19.55 // 3h50m

Vittorio Grigolo și Matthew Polenzani joacă pe rând rolul poetului nefericit și al aventurierului ignorant din capodoperă lui Offenbach, fiind o producție caleidoscopică la Met. Hibla Gerzmava le interpretează pe toate cele trei eroine - fiecare fiind o varianta idealizată a dorinței lui Hoffmann - în primele șase spectacole, iar Audrey Luna, Susanna Phillips și Elena Maximova vor interpreta aceste roluri în următoarele spectacole. Thomas Hampson interpretează rolurile celor patru ticăloși, iar James Levine și Yves Abel sunt dirijorii.


Peter Ceaikovski/Bela Bartok

Iolanta

Premieră MET

Producție Nouă

Castelul lui Barbă Albastră

Producție Nouă

14 februarie 2015 // 19.30 //3h40m

Coproducție a Operei Metropolitan și a Teatrului Mare - Opera Națională din Polonia

Dirijor: Valery Gergiev/Pavel Smelkov

Producător: Mariusz Trelinski*

Director decor: Boris Kudlicka*

Director costume: Marek Adamski*

Director lumini: Marc Heinz*

Director proiecții video: Bartek Macias*

Coregraf: Tomasz Wygoda*

Triumfând în spectacolele Met în rolul Tatianei din Eugene Onegin, soprana Anna Netrebko preia rolul unei alte eroine de-a lui Ceaikovski în prima opera a acestui spectacol dublu, constând într-un basm fermecător (Iolanta) urmat de un thriller psihologic eroic (Castelul lui Barbă Albastră). Netrebko interpretează rolul frumoasei fete oarbe care se îndrăgostește pentru prima dată în Iolanta, în timp ce Nadja Michael este victima nefericită a diabolicului Barbă Albastră, rol interpretat de Mikhail Petrenko. Ambele opere sunt regizate de Mariusz Trelinski, care a fost inspirat de filmele noir din anii '40. Piotr Beczala este Contele din opera Iolanta, iar Maestro Valery Gergiev dirijează acest spectacol dublu, care este în coproducție cu Teatrul Mare - Opera Națională din Polonia.


IOLANTA

Compozitor: Peter Tchaikovsky

Libret de: Modest Tchaikovsky

Iolanta: Anna Netrebko

Contele Tristan Vaudemont: Piotr Beczala

Robert: Alexey Markov/Maxim Aniskin

Ibn-Hakia: Elchin Azizov*/Vladimir Chmelo

Rene: Alexei Tanovitski

CASTELUL LUI BARBĂ ALBASTRĂ

Compozitor: Bela Bartok

Libret de: Bela Balazs

Judith: Nadja Michael/Michaela Martens

Barbă Albastră: Mikhail Petrenko

Gioachino Rossini

Doamna lacului

Producție Nouă

Premieră MET

14 martie 2015 // 18.55 // 3h30m

Coproducție a Operei Metropolitan și a Operei Santa Fe

Compozitor: Gioachino Rossini

Libret de: Andrea Leone Tottola

Dirijor: Michele Mariotti

Producător: Paul Curran*

Director costume & decor: Kevin Knight*

Director lumini: Duane Schuler

Director proiecții: Driscoll Otto*

Elena: Joyce DiDonato

Malcolm Groeme: Daniela Barcellona

Giacomo V: Juan Diego Florez

Rodrigo di Dhu: John Osborn

Douglas d'Angus: Oren Gradus

Joyce DiDonato și Juan Diego Florez își unesc forțele pentru această demonstrație de bel canto a lui Rossini, acțiunea fiind plasată în ținuturile muntoase ale Scoției medievale. DiDonato este "doamna lacului", iar Florez este regele care o urmărește necontenit. Cei doi înfrumusețează intriga tragică cu vocile lor că un foc de artificii. Michele Mariotti dirijează producția de debut a regizorului scoțian Paul Curran, o coproducție cu Opera Santa Fe, unde a avut premieră în 2013. Din distribuție mai fac parte Daniela Barcellona (Malcolm), John Osborn (Rodrigo) și Oren Gradus (Duglas).

Pietro Mascagni/Ruggero Leoncavallo

Cavaleria rusticană | Paiațe

Producție Nouă

25 aprilie 2015 // 19.30 // 3h30m

Dirijor: Fabio Luisi

Producător : David McVicar

Director decor: Rae Smith*

Director costume: Moritz Junge*

Director lumini: Paule Constable

Coregraf: Andrew George

Consultant vodevil: Emil Wolk*

Cel mai jucat spectacol dublu de opera revine într-o nouă producție evocatoare realizată de Sir David McVicar (Giulio Cesare, Maria Stuarda, Îl Trovatore), care plasează acțiunea în două perioade de timp, dar în același decor sicilian. Marcelo Alvarez acceptă provocarea de a interpreta cele două roluri de tenor fiind Turiddu în Cavaleria rusticană și Canio în Paiațe. Pentru opera Cavaleria rusticană Rae Smith (War Horse) a proiectat decorul în formă de pătrat reușind să redea atmosfera unui sat din 1900. Acest decor se transformă în locul unde se oprește trupa de comedianți din Paiațe. Eva-Maria Westbroek (Cav) și Patricia Racette (Pag) sunt eroinele ghinioniste. Fabio Luisi dirijează iar David McVicar regizează pentru prima dată după 45 ani nouă producție Met a acestui spectacolul dublu. Punerea în scenă a lui McVicar scoate în evidență contrastul dintre moralitatea reprimată, ritualică din Cavaleria rusticană și superficialitatea ostentativă a comediei denaturate din Paiațe.

CAVALERIA RUSTICANĂ

Compozitor: Pietro Mascagni

Libret de: Giovanni Targioni-Tozzetti și Guido Menasci

Santuzza: Eva-Maria Westbroek

Turiddu: Marcelo Alvarez/Carl Tanner

Alfio: Zeljko Lucic

PAIAȚE

Compozitor: Ruggero Leoncavallo

Libret de: Ruggero Leoncavallo

Nedda: Patricia Racette

Canio: Marcelo Alvarez/Carl Tanner

Tonio: George Gagnidze

Silvio: Lucas Meachem/Alexey Lavrov


Un spectacol de operă MET Live în HD: 70 lei. Abonament întregul sezon 2014 - 2015 (10 spectacole operă): 600 lei

În prezent se pot rezerva/achiziționa bilete de la casele de bilete sau ONLINE: www.lightcinemas.ro

Rezervările nerevendicate se anulează cu 7 zile înaintea fiecărui spectacol.