Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Deschiderea stagiunii 2014-2015

Publicat: vineri, 3 Octombrie 2014 , ora 12.24
Asociația Clasic e fantastic în colaborare cu Filarmonica "George Enescu" anunță cea de a cincea stagiune a proiectului de educație muzicală Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Din octombrie 2014 și până în iunie 2015 sunt programate nouă concerte cu tematici diferite. Continuă frumoasa colaborare cu Orchestra inginerilor "Petru Ghenghea" condusă de Andrei Iliescu și cu Orchestra Colegiului Național "Dinu Lipatti" și cei doi dirijori ai săi, Nicolae Racu și Andrei Ștefan Racu. Un moment de maxim interes va avea loc în luna aprilie când celebrul coregraf Gigi Căciuleanu și trupa sa vor fi oaspeții proiectului Clasic e fantastic într-un program intitulat Cum să înțelegem muzica și... dansul. Ca în fiecare stagiune, nu va lipsi lecția de jazz susținută de vocalista Irina Sârbu și trupa ei. Organistul Dan Racoveanu propune un Dialog al claviaturilor - orgă, clavecin, spinetă, acordeon și alte instrumente - iar alături de prof. univ. dr Alexandru Matei și studenții săi de la Universitatea Națională de Muzică București, vom face o nouă călătorie în lumea instrumentelor de percuție. Stagiunea se va încheia în data de 31 mai 2015 cu Copilăria lui Beethoven, concert-spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Odeon.

Deschiderea stagiunii 2014 -2015 Clasic e fantastic.Cum să înțelegem muzica va avea loc duminica, 19 octombrie la ora 11 in Sala mare a Ateneului Român cu un concert Beethoven.

Clasic e fantastic - cum să înțelegem muzica

Duminica, 19 Octombrie 2014, 11:00 - 12:30

Ateneul Român, Sala mare

Orchestra inginerilor "Petru Ghenghea"

Dirijor: ANDREI ILIESCU

Program:

Ludwig van Beethoven

Uvertura Făpturile lui Prometeu, op. 43

Concertul nr. 3, în do minor, pentru pian și orchestră , op.37 (p. I)

Solistă: ANDRA DEMIDOV

Triplul concert în do major pentru vioară, violoncel și pian , op. 56 (p. I)

Soliști: ILEANA IONEȘTI - vioară, TEODOR CHIRCU - violoncel, MARIA HAIDUC - pian

Simfonia nr. 5, În do minor, op. 67 (p. I)

Comentează: CRISTINA SÂRBU

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român începand cu miercuri, 8 octombrie, ora 12. Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00. Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari grupuri școlare : info@fge.org.ro inainte de data in care se pun biletele in vanzare.