Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Cartea Pentru ce mergem la Opera?, de dirijorul Tiberiu Soare vine la Sibiu

Publicat: joi, 18 Septembrie 2014 , ora 14.55

Fundatia Calea Victoriei impreuna cu Filarmonica de Stat SIBIU va invita la lansarea cartii "Pentru ce mergem la Opera?", de dirijorul Tiberiu Soare, eveniment din cadrul Festivalului International al Artei Lirice. Evenimentul va avea loc vineri 26 septembrie, ora 20:00, in Sala Festiva a Bibliotecii Judetene Astra, dupa Recitalul Cameral sustinut de Veronica Anusca - soprana, Emanuela Pascu - mezzosoprana, Mihai Murariu - pian.

Invitati: Tiberiu Soare (dirijor principal al Orchestrelor si Corurilor Radio) si Costin Popa (critic muzical).

Volumul "Pentru ce mergem la Opera?", publicat de Fundatia Calea Victoriei, cuprinde cele treisprezece conferinte sustinute de dirijorul Tiberiu Soare in anii 2012-2013. Cartea reproduce in scris povesti fascinante si explicarea ingenioasa a unor opere si balete celebre, dezvaluite de-a lungul seriei de intalniri interactive - PENTRU CE MERGEM LA OPERA?.

Acest proiect muzical calatoreste odata cu autorul sau si echipa fundatiei prin tara, pentru a ajunge mai aproape de publicul meloman, prin discutii, muzica si sesiuni de autografe. Pana in prezent, cartea a fost lansata in Bucuresti, Brasov, Iasi si in toamna aceasta la Sibiu. Drumul cartii va continua alaturi de concertele si spectacolele dirijate de Tiberiu Soare din tara.

Cartea este publicata in conditii grafice deosebite, cu ilustratii originale realizate de Maria Surducan si se adreseaza atat tinerilor cat si adultilor pasionati de muzica.

Fondurile rezultate vor fi folosite in sprijinul derularii proiectelor muzicale si a promovarii unor tineri muzicieni valorosi, selectati impreuna cu dirijorul Tiberiu Soare. Un numar mare de carti sunt donate bibliotecilor judetene si conservatoarelor din tara, pentru ca tinerii sa aiba acces la acest proiect cultural si educational unic in Romania.

Data: 26 septembrie; Ora: 20:00
Loc: Biblioteca Judeteana Astra (Sala Festiva)
Cost carte: 35 ron
Detalii la contact@victoriei.ro si www.victoriei.ro