Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Recital de pian - Alin Dumitrescu

Publicat: vineri, 14 Martie 2014 , ora 12.15

Stagiunea de marți seara vă invită la un recital de pian susținut de Alin Dumitrescu. Interesant și important în cariera acestui foarte tânăr muzician, este faptul că, în primii doi ani de liceu, a studiat la Conservatorul "Teresa Berganza" din Madrid/Spania. În această perioadă, sub îndrumarea prof. Pilar Redondo cântul sau capătă anvergură tehnică și repertoriul se îmbogățește substanțial. Tot acum participă la numeroase concursuri din cadrul conservatorului și la evenimentele organizate de Catedra de pian. De asemenea participă la masterclass-uri susținute de profesori și pianiști renumiți precum Joaquin Soriano și Marcelino Lopez-Dominguez.

Astăzi Alin Dumitrescu este student în anul IV la Universitatea Națională de Muzică București și se află sub îndrumarea prof. univ.dr. Dana Borșan.


Stagiunea de marți seara

Marți, 18 martie 2014, 19:00 - 20:00, Ateneul Român/Sala mică
Recital de pian
ALIN DUMITRESCU

Program:

Johann Sebastian Bach - Preludiu și fugă în mi bemol minor, BWV 853

Robert Schumann - Fantezia în do major , op. 17

Serghei Prokofiev - Sonata nr. 4, în do minor , op. 29

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro


Alin Dumitrescu
s-a născut în 30 august 1989 în municipiul Slobozia, judetul Ialomița. La vârsta de șapte ani începe studiul pianului la Liceul de Artă "Ionel Perlea", unde studiază până în clasa a-VIII-a.

Observând capacitățile muzicale elevului său, prof. Anișoara Gănescu îl promovează pe scenă și îl îndeamnă să participe la concursuri și olimpiade naționale unde acesta obține numeroase premii.

În primii doi ani de liceu, studiază pianul la Conservatorul "Teresa Berganza" din Madrid/Spania. În această perioadă, sub îndrumarea prof. Pilar Redondo cântul sau capătă anvergură tehnică și repertoriul se îmbogățește substanțial. Tot acum participă la numeroase concursuri din cadrul conservatorului, și participă la evenimentele organizate de Catedra de pian. De asemenea participă la masterclass-uri susținute de profesori și pianiști renumiți precum Joaquin Soriano și Marcelino Lopez-Dominguez.

În clasa a XI-a se întoarce în România și își continuă studiile până la absolvire la Colegiul Național de Muzică " Dinu Lipatti" din București, cu prof. Alina Balaban.

În 2010 este admis la Universitatea de Muzică din București unde, până în anul III, este student al prof. univ. dr. Sandu Sandrin. În prezent Alin Dumitrescu este student în anul IV și se află sub îndrumarea prof. univ. dr. Dana Borșan. Studiază muzică de cameră cu prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu și acompaniament cu conf. univ. dr. Viorela Ciucur. Susține recitaluri in Sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică București în cadrul "Zilei Departamentului" și în cadrul Festivalului "CHEI".

În luna octombrie a anului 2013 susține un recital alături de maestrul și compozitorul Andrei Tănăsescu, în cadrul Festivalului "Serile Lipatti", din Fundățeanca.

Din repertoriul său fac parte lucrări de: Scarlatti, Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Liszt, Schumann, Chopin, Brahms, Granados, Debussy, Ravel, Prokofiev, Enescu.