Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Violonista Simina Croitoru la Filarmonica 'George Enescu'

Publicat: luni, 10 Martie 2014 , ora 10.29

Stagiunea de marți seara anunță un nou recital de muzică de cameră special atât prin protagonist - violonista Simina Croitoru - cât și prin programul deosebit de frumos.


Stagiunea de marți seara

Marți, 11 Martie 2014, 19:00 - 21:00
Ateneul Român/Sala mică

SIMINA CROITORU - vioară
VIORICA BOERESCU - pian

Program:

Giuseppe Tartini - Sonata "Trilul diavolului"

Ludwig van Beethoven - Sonata nr. 9, în la major, op. 74, "Kreutzer"

César Franck - Sonata în la major pentru vioară și pian

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti - Vineri, 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro


SIMINA IOANA CROITORU
s-a născut la București în 1990 într-o familie de muzicieni. A început studiul viorii la vârsta de cinci ani sub îndrumarea mamei sale, Ioana Croitoru, continuând apoi la Liceul de muzică "George Enescu". A început de timpuriu activitatea artistică. În 2000 a fost admisă ca elevă a Colegiului PRO. Timp de un an a studiat la Academia de Muzică "Franz Liszt" din Weimar.

Deține premii și distincții la concursuri naționale și internaționale, precum "George Georgescu" (Tulcea), "Remember Enescu" (București), "Paul Constantinescu" (Ploiești - Marele premiu); "Citta di Stresa" (Italia), "Sigismund Toduță" (Deva); "Jeunesses Musicales" (București); "Ciprian Porumbescu" (Suceava - trofeul "Lira de aur"); "Rovere d'Oro - Giovanni Talenti" (Italia); "W. A. Mozart" (Târgoviște); "Mihail Jora", "Cornelia Bronzetti", "Ion Voicu" și premii I la olimpiadele naționale de vioară.
A concertat cu orchestrele filarmonicilor din Oradea, Ploiești, Brașov, Sibiu, Bacău, Iași, Timișoara, Cluj, Târgu Mureș, Galați, Botoșani, cu orchestra "Dr. Ermil Nichifor", Orchestra de cameră Radio, orchestra "Ion Voicu - București", orchestra internațională "Jeunesses Musicales", orchestra simfonică Sondershausen (Germania) și "Pleyel Youth Symphony Orchestra" (Austria).

Simina Croitoru a participat la turnee organizate de fundațiile "Brambach" (1999) și "Ars Pontem" (2003), la Festivalul de la Ankara (2001), în Elveția, Austria, Ungaria, Italia, precum și la emisiuni de radio și televiziune realizate în direct.